NBA Playoffs: Γιάννης, Γιόκιτς & Γκασόλ… κυρίαρχοι στα ριμπάουντ! (πίνακες)

NBA Playoffs: Γιάννης, Γιόκιτς & Γκασόλ… κυρίαρχοι στα ριμπάουντ! (πίνακες)

Το ριμπάουντ είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο σύγχρονο μπάσκετ και φέτος, όπως ”μαρτυρούν” οι αριθμοί, ήταν υπόθεση των Ευρωπαίων στα playoffs!

Οι Ράπτορς είναι μία νίκη μακριά από το απόλυτο θαύμα. Υποδέχονται τα ξημερώματα της Τρίτης τους Ουόριορς (11/6, 04:00) και αν κερδίσουν, τότε θα γράψουν ιστορία! Στα playoffs της χρονιάς, πολλά πρόσωπα και στοιχεία ξεχώρισαν. Ένα από αυτά είναι το… ευρωπαϊκό άρωμα στον τομέα των ριμπάουντ!

Συνολικά ριμπάουντ

Μπορεί οι Μπακς να μην τα κατάφεραν, όμως μόνο δύο παίκτες ήταν πάνω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα ριμπάουντ. Ο Έλληνας αστέρας είχε συνολικά 183, δηλαδή 12,2 ανά ματς. Ο Νίκολα Γιόκιτς μέτρησε 182 και ο Ενές Καντέρ 154. Αν οι Τελικοί ”τραβήξουν”, τότε μπορεί να δούμε πιο ψηλά και τους Σερζ Ιμπάκα-Μαρκ Γκασόλ.

Αναλυτικά:

Αμυντικά ριμπάουντ

Γιάννης και Γιόκις βρίσκονται σε τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα στα αμυντικά ριμπάουντ, όμως ο Μαρκ Γκασόλ με 124 αναμένεται να περάσει τον Σέρβο. Ιμπάκα και Καντέρ είναι στο Top 10.

Αναλυτικά:

Ευρωπαϊκή υπεροχή

Και στο κομμάτι των επιθετικών ριμπάουντ όμως, η Ευρώπη συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία. Μισοί από τη κορυφαία δεκάδα προέρχονται από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ η πρώτη δυάδα έχει αποκλειστικά παίκτες από τη Γηραιά ήπειρο. Νίκολα Γιόκιτς και Ενές Καντέρ είναι οι δύο παίκτες που έκαναν θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ, με τον Καουάι Λέοναρντ να είναι και εδώ παρών.

Αναλυτικά:

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter