NBA: Τεράστιες οικονομικές απώλειες από τα εισιτήρια, αν «χαθεί» η σεζόν!

NBA: Τεράστιες οικονομικές απώλειες από τα εισιτήρια, αν «χαθεί» η σεζόν!

Με το NBA να έχει βάλει λουκέτο λόγω του κορονοϊού, οι πρώτες εκτιμήσεις για το πόσα λεφτά μπορούν να χαθούν, έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Tης Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Ο Άνταμ Σίλβερ ξεκαθάρισε πως για τον επόμενο μήνα δεν θα υπάρχει δράση στο ΝΒΑ, μετά και τα κρούσματα κορονοϊού στους Τζαζ των Ρούντι Γκομπέρ και Ντόνοβαν Μίτσελ.

Και ενώ το ”αύριο” είναι πιο αβέβαιο από ποτέ και τα σενάρια βγαίνουν το ένα μετά το άλλο (ακόμα και για αγώνες τον Αύγουστο), αρκετά Μέσα της Αμερικής ασχολούνται ήδη με το… παρατραβηγμένο ενδεχόμενο να χαθεί η χρονιά και τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο. Το ”Basketball RealGM” επικεντρώθηκε στο οικονομικό σκέλος, τονίζοντας στο σχετικό του κείμενο πως μόνο από τα εισιτήρια, μπορεί να χαθούν μέχρι και 500 εκατ. δολάρια!

Συγκεκριμένα, απομένουν 259 ματς από τα συνολικά 1.230 της κανονικής διάρκειας, κάτι που μεταφράζεται σε 300 εκατ. δολάρια, καθώς οι φίλοι των ομάδων δεν θα αγοράσουν άλλα εισιτήρια και παράλληλα θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, που είχαν προμηθευτεί πριν την έναρξη της χρονιάς. Και συνεχίζουμε: με δεδομένο ότι κατά μέσο όρο παίζονται κάθε χρονιά 83 ματς στα playoffs, αν και μιλάμε για λιγότερους αγώνες, αλλά πιο υψηλές τιμές, οι απώλειες δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 166 εκατ. δολάρια!

Όλα αυτά την ώρα που η μειωμένη προσέλευση κόσμου, φυσικά λόγω του κορονοϊού, είχε ήδη επηρεάσει -έστω και σε μικρό βαθμό- τα ταμεία των ομάδων, όπως ισχυρίζονται άνθρωποι της λίγκας. Φυσικά, αν η κατάσταση δεν βοηθήσει και δούμε τη σεζόν να τελειώνει πρόωρα, τότε οι οικονομικές απώλειες θα είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερες, καθώς μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με τεράστια εμπορική και χορηγική άνθηση. Επομένως, οι χορηγικές συμφωνίες -ομάδων, παικτών και λίγκας- θα επηρεαστούν σε τέτοιο βαθμό, που πολλά εκατομμύρια θα χαθούν, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter