ΝΒΑ: Τον Οκτώβριο τα σπουδαία

ΝΒΑ: Τον Οκτώβριο τα σπουδαία

Μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει η στέψη του νέου πρωταθλητή στο ΝΒΑ, αφού οριστικοποιήθηκε το σχέδιο επανέναρξης του πρωταθλήματος, που έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Εάν δεν υπάρξουν αντιρρήσεις στην αυριανή ψηφοφορία μεταξύ των ιδιοκτητών των 30 ομάδων, το τζάμπολ θα γίνει στις 31 Ιουλίου και η καταληκτική ημερομηνία για διεξαγωγή των τελικών είναι η 12η Οκτωβρίου.

Οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών στο Ορλάντο της Φλόριντα, στις εγκαταστάσεις της Disney World όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των ομάδων σε συνθήκες σχετικής καραντίνας από τα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πλάνο που καταρτίστηκε υπό την αιγίδα του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, δεν θα συνεχίσουν όλες οι ομάδες, αλλά μόνο οι 22 που έχουν ρεαλιστικές ελπίδες συμμετοχής στα πλέι-οφ: 13 Δυτικές και 9 Ανατολικές.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται φυσικά οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ μέχρι τη μέρα της διακοπής των εργασιών. Μάλιστα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρείται φαβορί για να κατακτήσει ξανά τον τίτλο του MVP, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι 22 ομάδες που θα συγκεντρωθούν στο Ορλάντο θα δώσουν από οχτώ αγώνες για να τελεσιδικήσει η κανονική περίοδος και να βγουν τα 8 ζευγάρια των πλέι-οφ. Αυτά φαίνεται ότι θα γίνουν με την παραδοσιακή μέθοδο των 7 αγώνων, χωρίς φυσικά πλεονέκτημα έδρας.

Το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της FIBA και της ΔΟΕ, αφού ουσιαστικά αποκλείει τη συμμετοχή παικτών του ΝΒΑ στα Προολυμπιακά τουρνουά, όπου θα μετάσχει και η Εθνική μας (τέλη Ιουνίου 2021 στη Βικτόρια του Καναδά).

Πρόβλημα δημιουργείται και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού η επόμενη σεζόν υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο ή Αύγουστο του 2021, ακόμα και χωρίς διακοπή.

Τέλος, «παραγράφεται» η μεταγραφική περίοδος του φετινού καλοκαιριού σε ό,τι αφορά παίκτες που υπολόγιζαν να μετακινηθούν από το ΝΒΑ στην Ευρώπη ή αντίστροφα. Το ντραφτ θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter