ΝΔ: Αναζητά νέους δρόμους

ΝΔ: Αναζητά νέους δρόμους

Τρόπους για να μπορέσει η ΝΔ να αιφνδιάζει την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη αναζήτησαν χθες οι βουλευτές της στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Στη διάρκειά της άσκησαν κριτική στην ηγεσία , υποστηρίζοντας ότι το κόμμα δεν έχει επικοινωνήσει ικανοποιητικά τις θέσεις του και ότι με το να καυτηριάζει μόνο τις κυβερνητικές επιλογές δείχνει ότι βρίσκεται διαρκώς σε θέση άμυνας.

Οι περίπου 15 βουλευτές που πήραν το λόγο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ανέδειξαν την ανάγκη το κόμμα να εξειδικεύσει και να προβάλλει τις θέσεις του ,εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή τον πολιτικό χρόνο ακόμη και για να πάρει από τη ΝΔ την ατζέντα της. Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ διαβλέπουν ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να επιδιώξει και να παρουσιάσει προόδο στον τομέα των επενδύσεων, οπότε και εκτιμούν ότι ‘κλέβει’ από τη ΝΔ ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό επιχείρημα.

Την ανάγκη η ΝΔ να απευθυνθεί με διαφορετικό τρόπο στην κοινωνία, επισήμανε εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, όταν κατά την ομιλία του ζήτησε από τους βουλευτές του, προλαβαίνοντας ίσως και τις αντιδράσεις τους, να τον στηρίξουν ώστε να επικοινωνήσει τις προτάσεις του κόμματος στον ελληνικό λαό.

Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα το κόμμα αναμένεται να σταθεί περισσότερο στην παρουσίαση των θέσεων του ανά χαρτοφυλάκιο με ταυτόχρονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ανά τομέα. Προγραμματίζεται να γίνουν κινήσεις τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα και ενόψει της ψήφισης των νέων πακέτων που έφερε η συμφωνία με τους δανειστές , ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε χθες στους βουλευτές του το επιχείρημα με το οποίο η ΝΔ θα προσπαθήσει να υποστηρίξει τη στάση της στην καταψήφιση των αντιμέτρων.

Η κυβέρνηση, υποστήριξε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ, δεν υιοθέτησε τα αντίμετρα που προτείναμε εμείς για δύο λόγους: Για να μη φανεί ότι σύρονται από μας και γιατί δεν είναι σίγουρη για την πορεία της οικονομίας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter