«Δεν φέρνει ελάφρυνση στους Έλληνες»

Ν.Δ. για Κομισιόν: Ανακούφιση και ελπίδα μόνον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε δύσκολη θέση -όπως φαίνεται- βρέθηκε η Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση της Κομισιόν για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικών ελλειμμάτων αφού καταρρίπτεται το αφήγημα της καταστροφολογίας στο οποίο είχε επενδύσει. 

Έτσι, στην ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την απόφαση της Κομισιόν, χρησιμοποιεί τα ήδη τετριμμένα επιχειρήματα και υποστηρίζει πως δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για τον ελληνικό λαό. 

Η ΝΔ την χαρακτηρίζει αρχικά «θετική εξέλιξη» σημειώνοντας πως αυτή η εξέλιξη «οφείλεται στις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού, οι οποίες μετέτρεψαν από το 2013 τα διαχρονικά πρωτογενή ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο ξεχνά πως ήταν στην κυβέρνηση τόσα χρόνια προκαλώντας πλήρη κατάρρευση μισθών, συντάξεων, επιχειρήσεων και ασφαλιστικών ταμείων και σημειώνει πως αυτές οι θυσίες «δεν θα ήταν όλες απαραίτητες, αν από το 2010 είχαμε ακολουθήσει το σωστό μείγμα πολιτικής με συγκράτηση δαπανών αντί για υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως οι συστάσεις διεθνών οργανισμών και οι βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών υποδείκνυαν»

Στη γνωστή της γραμμή επαναλαμβάνει πως οι θυσίες αυτές θα είχαν τερματιστεί νωρίτερα «αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τον Ιανουάριο 2015»

Η Νέα Δημοκρατία ξεχνά επίσης τη δική της δέσμευση για το ύψος των μελλοντικών ελλειμμάτων και καταλήγει πως ο τερματισμός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος δεν φέρνει ελάφρυνση στους Έλληνες, «και αυτό γιατί η κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα λιτότητας, ύψους 5,1 δις ευρώ(…) και δέσμευσε τη χώρα σε εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 3,5% του Α.Ε.Π., για πολλά χρόνια».

Για τη Νέα Δημοκρατία πάντως «Ανακούφιση, ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες θα φέρει η αλλαγή του μείγματος πολιτικής που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.