ΝΔ για κυπριακή ΑΟΖ: Οι τουρκικές προκλήσεις επιβάλλουν επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα

ΝΔ για κυπριακή ΑΟΖ: Οι τουρκικές προκλήσεις επιβάλλουν επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα

Για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνών Κανόνων Δικαίου κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις απειλές της Άγκυρας ότι δε θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από τη Λευκωσία, να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης της κυπριακής Α.Ο.Ζ.  

«Οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία, να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής Α.Ο.Ζ., παραβιάζουν κατάφωρα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αποτελούν συνέχεια σε μια άκρως προβληματική πρακτική, που προστίθεται στην επίμονη και επικίνδυνη, παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Οι απειλές αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται:

Σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο.

Σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση.

Σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της.

Η Διεθνής Κοινότητα, ο Ο.Η.Ε., η Ε.Ε., αλλά και το ΝΑΤΟ, οφείλουν να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί επιβάλλει επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter