ΝΔ για νόμο Παρασκευόπουλου: Πόσοι αλλοδαποί έχουν αποφυλακιστεί και απελαθεί;

ΝΔ για νόμο Παρασκευόπουλου: Πόσοι αλλοδαποί έχουν αποφυλακιστεί και απελαθεί;

Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούν στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που έχουν αποφυλακιστεί από την εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου (ν.4322/2015) και πόσοι έχουν απελαθεί, κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ. 

Οι ερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ζητούν επίσης από τους συναρμόδιους υπουργούς να αιτιολογήσουν, γιατί δεν έχει προχωρήσει η άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών παραμένουν ακόμη στη χώρα μας, αν και αποφυλακίστηκαν.

Οι 32 βουλευτές της ΝΔ επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του ν. 4322/2015, έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί», πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της χθεσινής απόπειρας ένοπλης ληστείας, στο Παλαιό Φάληρο.

Εκφράζουν δε απορία, για το ότι οι κακοποιοί αυτοί, μετά την αποφυλάκισή τους, δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας, με αυταπόδεικτες τις συνέπειες παραμονής τους, «τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Γι’ αυτό – όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές – προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter