Ν.Δ: Η μόνη διαπλοκή που υπάρχει είναι του ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Δ: Η μόνη διαπλοκή που υπάρχει είναι του ΣΥΡΙΖΑ

«Το τρίγωνο της διαπλοκής υπάρχει αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που κατατίθεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσκόμισε ένα κείμενο 110 σελίδων.

Όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση το πόρισμα της πλειοψηφίας που δεν εντόπισε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα αποτελεί «ήττα» για την κυβέρνηση ενώ σημειώνεται πως «κατέρρευσε» το πολιτικό σκεπτικό της.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η Ν.Δ από τις συνεδριάσεις της επιτροπής έχουν προκύψει εννέα συγκεκριμένα στοιχεία:

1. Προέκυψε ότι μέτοχος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ είναι η offshore εταιρεία με την επωνυμία «THE ATLAS CYPRUS INTERNATIOΝAL TRUST» της οποίας τον πραγματικό ιδιοκτήτη, αλλά και την προέλευση των χρημάτων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν.

2. Προέκυψε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με την από 14/12/2010 επιστολή του προς την ΕΤΕ, ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση των κανόνων Τραπεζικού δανεισμού, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το παράνομο του αιτήματός του, καθώς δεν πληρούσε τα σχετικά χρηματοοικονομικά κριτήρια.

3. Προέκυψε ότι, αν η εφημερίδα ΑΥΓΗ δεν προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση (στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής). Σε περίπτωση δε αύξησης κεφαλαίου, το μεγαλύτερο μέρος αυτής θα πρέπει να καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως ήδη καθυστερεί την πληρωμή των δόσεων του δανείου του προς τις Τράπεζες.

4. Προέκυψε ότι, κατά το παρελθόν, έχει γίνει «κούρεμα» του χρέους της εφημερίδας ΑΥΓΗ από τραπεζικό ίδρυμα υπό αδιαφανείς διαδικασίες.

5. Προέκυψε ότι το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, «κουρεύτηκε» σε ποσοστό 60%.

6. Προέκυψε ότι το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο, χωρίς να είναι γνωστό αν καταβλήθηκαν οι αναλογούντες φόροι, και με μεθόδευση που περιέχει απατηλές παραστάσεις προς τις Τράπεζες, γεγονός που συνέβη ακριβώς γιατί η δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

7. Προέκυψε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε διπλή και τριπλή εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης του ίδιου έτους τουλάχιστον τρεις φορές.

8. Προέκυψε ότι σήμερα τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενήμερα (αν και παρατηρείται καθυστέρηση καταβολής των δόσεων), σημειώνεται όμως ότι σε περίπτωση εκλογών και σύμφωνα με τα ποσοστά που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει στις τωρινές δημοσκοπήσεις, θα είναι υπέρμετρα δυσχερής η κάλυψη των υποχρεώσεών του.

9. Και αν σε όλα τα ανωτέρω, προστεθεί η λυσσώδης προσπάθεια ελέγχου του τηλεοπτικού τοπίου, όπως εκδηλώθηκε με τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, η παράνομη έγκριση του πόθεν έσχες Καλογρίτσα, η εξίσου παράνομη ανακήρυξή του ως οριστικού υπερθεματιστή, πράξη η οποία, εκκρεμούσης και της μηνυτήριας αναφοράς, αναμένεται να αξιολογηθεί ποινικά και η πολύ πρόσφατη μεθόδευση για τον έλεγχο του ΔΟΛ μέσω στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι σαφές ότι έχουν ήδη προκύψει ευθύνες ευθέως για τα πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονται στις ανωτέρω πράξεις».

Ακολουθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/01/23/58864e31cd3a18734f6a7794.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter