ΝΔ: Η στρατηγική Γκρίνμπεργκ για το προφίλ Μητσοτάκη – Παίζουν το «χαρτί» του φόβου απέναντι στη φθορά

ΝΔ: Η στρατηγική Γκρίνμπεργκ για το προφίλ Μητσοτάκη – Παίζουν το «χαρτί» του φόβου απέναντι στη φθορά

Ο Σταν Γκρίνμπεργκ μελετά τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων, όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, ούτως ώστε να χαραχτεί η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ, ενόψει ευρωεκλογών καθώς έχει καταστεί σαφές σε όλους, ότι υπάρχει σημαντική πολιτική φθορά.

Ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός ετοιμάζεται πανελλαδικά για τη μάχη των ευρωεκλογών και ο επονομαζόμενος και ως «γκουρού της επικοινωνίας», έχει θέσει κάποιους άξονες, που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο.

Επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας και υποβάθμιση της αντιπολίτευσης

Μία τακτική που θα δούμε το επόμενο διάστημα είναι η χρήση επικοινωνιακών όρων από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως είναι για παράδειγμα η ακρίβεια. Το αφήγημα του Μαξίμου θα είναι πως το πρόβλημα είναι εισαγόμενο, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το… «θα κάνουμε ότι μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας».

Σκοπός του Μαξίμου είναι να αποφύγει τα κρίσιμα ερωτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπου θα εκθέτουν τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης. Με το χαρτί του λαϊκισμού και της θεωρίας των δύο άκρων, που αναμένεται να χρησιμοποιούνται καθημερινά από τα γαλάζια στελέχη, ο Μητσοτάκης επιδιώκει να προκαλέσει φόβο στην ελληνική κοινωνία, ταυτίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αστάθεια.

Τα χαρτί του Μητσοτάκη…

Ένας άλλος παράγοντας που έβαλε με έμφαση ο Γκίνμπεργκ στις διαβουλεύσεις είναι ο ρόλος του Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, για άλλη μία φορά θα δούμε μία τακτική που χρησιμοποιείται συνέχεια σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές τα τελευταία πέντε χρόνια. Για όλα τα ζητήματα που υπάρχει πολιτική φθορά, η ευθύνη θα μοιράζεται στα γαλάζια στελέχη, αλλά ποτέ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με λίγα λόγια όλοι είναι αναλώσιμοι, αρκεί να διασωθεί η επικοινωνιακή εικόνα του πρωθυπουργού. Ο σκοπός του Γκρίνμπεργκ είναι να φανεί στα μάτια του κόσμου, ο πρωθυπουργός σαν ένα πρόσωπο υπεύθυνο, που θα είναι εγγυητής των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα. Το σύνθημα «υπεράνω όλων ο Μητσοτάκης», θα μπορούσε να είναι η επιγραφή όλης της τακτικής του Μαξίμου. 

Τον τόνο τον έδωσε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Μάκης Βορίδης, που είπε ότι «ο Μητσοτάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Είναι ένα παράδειγμα και μία αναφορά για την Ευρώπη και τον κόσμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter