ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτόξευσαν τα χρέη τους 87 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο – 840 εκατ. ευρώ το σύνολο!

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτόξευσαν τα χρέη τους 87 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο – 840 εκατ. ευρώ το σύνολο!

Τη φιλοσοφική λίθο, που έκανε ευτελή μέταλλα χρυσό, φαίνεται ότι έχουν βρει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καθώς τα έξοδα τους, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές, είναι μεγάλα, τα χρέη τους τεράστια, αλλά δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Πώς τα καταφέρνουν; Αυξάνοντας διαρκώς τα τεράστια χρέη. Την ώρα που οι τράπεζες δίνουν δάνεια με σταγονόμετρο σε επιχειρήσεις και κατάσχονται σπίτια ανθρώπων που χρωστούν μερικές εκατοντάδες ευρώ, τα κόμματα που κυβέρνησαν σχεδόν αδιάκοπα τη χώρα από μεταπολίτευση και μετά είναι υπεράνω των οικονομικών κανόνων.

Οι τελευταίοι ισολογισμοί που δημοσιεύτηκαν χωρίς τυμπανοκρουσίες ενώ εξέπνεε η προθεσμία, που είχε παραταθεί λόγω των εκλογών, δείχνουν μια εξωφρενική αύξηση χρεών σε έναν χρόνο: 44 εκατ. ευρώ για τη ΝΔ και 43 εκατ. για το ΠΑΣΟΚ.

Οι υποχρεώσεις της ΝΔ, όπως εμφανίζονται στον ισολογισμό της.

Συγκεκριμένα η ΝΔ το 2022 ανέβασε το χρέος σε 435.567.175 ευρώ από 391.570.979 ευρώ το 2021.

Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ το 2022 είχε χρέος 405.138.625 ευρώ από 362.013.564 ευρώ το 2021

Τα ποσά ζαλίζουν αλλά τα κόμματα μπαταχτσήδες συνεχίζουν. Από τις υποχρεώσεις των κομμάτων τα τραπεζικά δάνεια είναι σχεδόν το σύνολο. Μόνο 10 εκατομμύρια είναι οι υποχρεώσεις τις ΝΔ προς τρίτους, εκ των οποίων περίπου 200.000 χιλιάδες για φόρους και ασφαλιστικά ταμεία. Ψίχουλα δηλαδή μπροστά στα 425 εκατ. ευρώ που χρωστάει σε τράπεζες.

Αν ήταν επιχειρήσεις τα κόμματα θα είχαν κλείσει. Οπως έχουν κλείσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που χρωστούσαν σε τράπεζες τα τελευταία 15 χρόνια με την αυστηρότητα νόμων που αυτά τα ίδια κόμματα έφτιαξαν.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε υποσχεθεί τακτοποίηση των οικονομικών της. Τότε τα χρέη της ΝΔ ήταν… μόνο 198 εκατ. ευρώ. Τα υπερδιπλασίασε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter