ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε «Ναι» στην προανακριτική για τη Novartis αλλά φταίει η κυβέρνηση!

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε «Ναι» στην προανακριτική για τη Novartis αλλά φταίει η κυβέρνηση!

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λένε «ναι» στην προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis αλλά εξακολουθούν να αγνοούν εσκεμμένα τις σοβαρές καταγγελίες που περιλαμβάνει η δικογραφία μιλώντας για «κυβερνητική σκευωρία.

Και η μεν Νέα Δημοκρατία ζητά τους μάρτυρες χωρίς προστασία, αγνοώντας πως ήταν δικός της νόμος, το δε ΠΑΣΟΚ θυμάται το ’89 ενώ κατηγορεί τη ΝΔ για την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης επί κυβερνήσεών της, την περίοδο 2004-2009,

Επιπλέον η ΝΔ βλέπει και «νομικά διάτρητο» το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων, λέγοντας πως δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες, ενώ λίγο νωρίτερα σχετική απάντηση έδωσε η Εισαγγελία Διαφθοράς που υπογραμμίσει ότι «Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου.»

Νέα Δημοκρατία (Δήλωση Εκπρόσωπος Τύπου, Μαρίας Σπυράκη)

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή “όλα στο φως”. Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».

ΠΑΣΟΚ

Θετικό είναι το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Νovartis.

«Η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής θα είναι για μας μία μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989, την οποία επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Με αυτόν τον στόχο θα την ψηφίσουμε» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις τού κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι θα επιμείνει να αναδειχθούν μέσα από την εξεταστική για την Υγεία, τόσο οι ευθύνες για την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης επί κυβερνήσεων ΝΔ την περίοδο 2004-2009, όσο και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter