ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ τρέμουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ τρέμουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για τους δικούς τους λόγους το καθένα αρνούνται ακόμη και σήμερα να στηρίξουν την αποκαλυπτική δημοσιογραφία αλλά και τους λεγόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα στην έκθεση για τα θεμελιώδη δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ιρλανδή Ευρωβουλευτής της Αριστεράς Clare Daly, είχε καταθέσει, μεταξύ πολλών άλλων, και μια τροπολογία για την υπόθεση Ασάνζ.

Τόσο η ίδια όσο και δημοσιογραφικές ενώσεις απ΄ όλη την Ευρώπη καλούσαν τους Ευρωβουλευτές της χώρας τους να στηρίξουν την «τροπολογία 44» στην οποία ρητά η φυλάκιση και δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ χαρακτηρίζονταν ως «επικίνδυνο προηγούμενο για τους Δημοσιογράφους, όπως μάλιστα έχει επιβεβαιώσει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ούτε όμως η κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών, ούτε οι εκκλήσεις της ΕΣΗΕΑ προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές έπιασαν τόπο. Τόσο οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν την τροπολογία, το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά «πέταξε …χαρταετό» και τελικά την τροπολογία ψήφισαν οι μόνοι οι έξι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/27/5fc12c9e825e63447b0fc172.pdf

Τα “όχι”:

Η αποχή:

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, πάντως είναι το γεγονός πως, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που δεν τόλμησαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ (στις τάξεις των οποίων περιλαμβάνονται ούτε λίγο ούτε πολύ 3 επαγγελματίες Δημοσιογράφοι – Σπυράκη, Κύρτσος, Καϊλη) το έκαναν τρεις τολμηροί συνάδελφοί τους του ΕΛΚ: η Πολωνή Μαγνταλένα Αντάμοβιτς, χήρα του δολοφονημένου Δημάρχου του Γκντανσκ, και δύο Κύπριοι του (Δεξιού…) «Συναγερμού», ο Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Λουκάς Φουρλάς, δημοσιογράφος κι αυτός, για χρόνια μάλιστα παρουσιαστής πολιτικών εκπομπών και κεντρικών δελτίων στην τηλεόραση.Τα “ναι” της ψηφοφορίας:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/27/5fc12e46825e63468a7e6da3.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter