ΝΔ – ΚΙΝΑΛ παραδέχτηκαν τις «παράνομες καταθέσεις» στην Προανακριτική

ΝΔ – ΚΙΝΑΛ παραδέχτηκαν τις «παράνομες καταθέσεις» στην Προανακριτική

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει επί της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετά από ομόφωνη απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η καταγγελία των συνηγόρων του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης για «αυθαίρετες και παράνομες» καταθέσεις μαρτύρων που ουδεμία σχέση είχαν με την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής μετά την σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου καθιστά αυτομάτως άκυρο το σενάριο που διέρρεαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ περί fast – track διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ολομέλειας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Προανακριτική θα παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια αμελλητί, δηλαδή χωρίς αξιολόγηση των στοιχείων, καθώς αυτά δεν ευθυγραμμίζονται με την πρώτη εντολή της Ολομέλειας για τη σύσταση της Επιτροπής, η οποία αφορούσε αποκλειστικά τυχόν παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη με φόντο την υπόθεση Novartis.

Συμπερασματικά, η Προανακριτική Επιτροπή, με ευθύνη ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που διέρρεαν ακόμα και πριν τη συγκρότηση της Προανακριτικής την κλήση για εξέταση των Γεωργίας Τσατάνη, Σαμπί Μιωνή και Παναγιώτη Αθανασίου οι οποίοι δεν έχουν καμία επαφή με το σκάνδαλο Novartis, καλείται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις «παράνομες καταθέσεις» αυτών των μαρτύρων. Αποτέλεσμα αυτού, να ενισχύονται τα επιχειρήματα των ΣΥΡΙΖΑΠαπαγγελόπουλου περί ακυρότητας της Επιτροπής, κάτι που θα κληθεί να εξετάσει το Δικαστικό Συμβούλιο εάν και εφόσον προκύψει απόφαση παραπομπής του πρώην αν. υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τι μέλλει γενέσθαι

Μετά τη διαβίβαση των στοιχείων, 30 βουλευτές της πλειοψηφίας αναμένεται να καταθέσουν νέα πρόταση στην Ολομέλεια, με σκοπό τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. «Πρόκειται για νέα Προανακριτική Επιτροπή» σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, ο ερευνώμενος θα κληθεί να υπερασπιστεί εκ νέου τον εαυτό του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter