Ν.Δ: Μην φορολογείτε τους «σκαφάτους»!

Ν.Δ: Μην φορολογείτε τους «σκαφάτους»!

Να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές για τα σκάφη αναψυχής άνω των 12 μέτρων ζητούν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Ν.Δ, Γ.Πλακιωτάκης και Μ.Κόνσολας.

 Αρνητικοί στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την ευνοϊκή φορολογία στα σκάφη αναψυχής άνω των 12 μέτρων εμφανίζονται οι τομεάρχες ναυτιλίας και τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Μάνος Κόνσολας. Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα Documento, αποκαλύπτοντας ότι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ύψους 30% που θεσμοθετήθηκαν με τροπολογία των Γ.Στουρνάρα και Μ.Βαρβιτσιώτη το 2013 θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 6,5 εκατομμυρίων κάθε χρόνο προς το ελληνικό δημόσιο.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι δυο τομεάρχες της Ν.Δ «η πιθανή αύξηση του Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων, που περιλαμβάνεται σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο, είναι βέβαιο ότι θα πλήξει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μαρινών και θα μειώσει το θαλάσσιο τουρισμό, αφού λειτουργεί ως ένα ακόμα αντικίνητρο για την προσέλκυση σκαφών στην Ελλάδα, αλλά και τον ελλιμενισμό των ήδη υπαρχόντων στις ελληνικές μαρίνες.Βέβαιο, επίσης, είναι ότι – σε μια τέτοια περίπτωση – θα επωφεληθούν οι μαρίνες γειτονικών χωρών». «Ποιος θα φέρει το σκάφος του στην Ελλάδα, μετά από όλες αυτές τις επιβαρύνσεις;» προσθέτουν ποιοι θα επενδύσουν σε μαρίνες στην Ελλάδα όταν υπάρχουν τέτοια αντικίνητρα;».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter