ΝΔ + πανδημία = ανισότητα

ΝΔ + πανδημία = ανισότητα

Απόλυτη ήταν η άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τις ανισότητες της ελληνικής κοινωνίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μπορεί οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης να πιάστηκαν απροετοίμαστες να αντιμετωπίσουν αυτό τον αντισυστημικό κίνδυνο που κτύπησε τις οικονομίες τους, έκαναν όμως σημαντικές προσπάθειες ρίχνοντας δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. «Φωτεινή» εξαίρεση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Εχοντας ξεκινήσει την κυβερνητική της καριέρα τον Ιούλιο του 2019 ξεθεμελιώνοντας όλες τις κοινωνικές παροχές που είχε μπορέσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και ακυρώνοντας όλες τις προγραμματισμένες επενδύσεις σε ενισχύσεις κοινωνικών δομών, κατάφερε να φέρει την ύφεση πριν από το κλείσιμο του προηγούμενου έτους. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διεύρυνε τις ανισότητες στην Ελλάδα, κάτι που θεωρείται επιτυχία από τα στελέχη της, καθώς αυτό επιδίωκε από την αρχή. Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός προ των εκλογών είχε δηλώσει ρητά ότι «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση». Η πολιτική τής αύξησης των ανισοτήτων και η πλήρης φτωχοποίηση της πλειονότητας του ελληνικού λαού φαίνονται και στη συνέχεια, όταν τα μέτρα που έλαβε ήταν απλές… ασπιρίνες σε ετοιμοθάνατο.

Κάτι που συνεχίζει επισημοποιώντας το και στον προϋπολογισμό του 2021, όπου οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία είναι ελάχιστες. Βαθιά αντιαναπτυξιακός, απόλυτα καταστροφικός για την ελληνική κοινωνία, ο νέος προϋπολογισμός οδηγεί την οικονομία στην άβυσσο διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Κάτι που επιδίωκαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι «άριστοι» συνεργάτες του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter