ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «κουκούλωσαν» την άρση ασυλίας του Πλεύρη

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «κουκούλωσαν» την άρση ασυλίας του Πλεύρη

Χέρι – χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν το αίτημα άρση ασυλίας του Θάνου Πλεύρη επί τη βάσει της αναφοράς που είχαν καταθέσει τον Ιούνιο του 2020 στον Άρειο Πάγο οι Όλγα Γεροβασίλη και Φώτης Κουβέλης.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Νίκος Παππάς είχε κληθεί ως μάρτυρας στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, με τον τότε εισηγητή της ΝΔ στην Επιτροπή να απευθύνει ερωτήματα στον τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία αποδείκνυαν γνώση επί του παρανόμως κτηθέντος υλικού που διατηρούσε ο Σάμπυ Μιωνής πριν ακόμα ο πρώην εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού τα φέρει στο φως της δημοσιότητας, μετατρέποντας την Προανακριτική και τη Βουλή εν γένει σε «πλυντήριο» παράνομων ηχητικών.

«Να κινηθεί η δικαιοσύνη ώστε να προστατευτεί το δικαϊικό σύστημα, να μην γίνει η Ελλάδα μια “χώρα κασέτας” και παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές» είχαν δηλώσει τότε εξερχόμενοι από τον Άρειο Πάγο οι Όλγα Γεροβασίλη και Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δικογραφία είχε διαβιβαστεί εδώ και αρκετούς μήνες στη Βουλή και, μάλιστα, με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος και όχι το 69 περί ευθύνης υπουργών, αφού την επίμαχη περίοδο ο Θ. Πλεύρης δεν ήταν υπουργός.

Επιπλέον, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε λόγω της απόφασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη νομιμοποιεί, πλέον, καμία ψηφοφορία στην παρούσα Βουλή πλην αυτής για τη ρύθμιση που σχετίζεται με το μόρφωμα Κασιδιάρη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter