ΝΔ: Πιέζει για να κλείσει η αξιολόγηση

ΝΔ: Πιέζει για να κλείσει η αξιολόγηση

Πολυμέτωπη πίεση στην κυβέρνηση να “κλέισει” τη συμφωνία με τους δανειστές , με όχημα την κατάσταση της οικονομίας, επιχείρησε να ασκήσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Στον απόηχο της τοποθέτησης Στουρνάρα ότι απαιτείται άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να δείξει θετικές προοπτικές η ελληνική οικονομία για το 2017, ο Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε νωρίτερα συνάντηση με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία ολοκληρώθηκε άνευ δηλώσεων, ενώ προηγουμένως, από τη συνεδρίαση των Τομεαρχών του κόμματος είχε επιτεθεί με δριμύτητα στην κυβέρνηση.

«Έχει ήδη προκληθεί τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία, η οποία πολύ δύσκολα θα αντιμετωπισθεί. Αλλά αν δεν κλείσει έστω και τώρα η αξιολόγηση, οδηγούμαστε σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες», δήλωσε απευθυνόμενος προς τους Τομεάρχες του κόμματός του, ενώ , για μια ακόμη φορά επέρριψε τις ευθύνες για την πορεία της διαπραγμάτευσης στην κυβέρνηση, καθώς εξέφρασε εκ νέου την άποψη πως ‘υπονόμευσε το κλίμα εμπιστοσύνης’ με τους δανειστές . Τόσο στη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα όσο και στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στις εκροές των καταθέσεων κατά το πρώτο δίμηνο του 2017 και στον βρόγχο των τραπεζών από το μέτωπο των κόκκινων δανείων. «Τα κόκκινα δάνεια, αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Βυθίζουν σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ενώ τραυματίζουν το τραπεζικό σύστημα. Πώς θα σταθεί όρθιος ο τραπεζικός τομέας σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον;», διερωτήθηκε. Για να ζητήσει , εκ νέου μετ΄επιτάσεως όπως είχε κάνει και το Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια των εργασιών του eurogroop , εκλογές. «Οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση», αποφάνθηκε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter