ΝΔ: Σε ιδιώτες η υγεία, εκτός ΟΑΕΔ άνεργοι, εκτός επιδοτήσεων οι αγρότες

ΝΔ: Σε ιδιώτες η υγεία, εκτός ΟΑΕΔ άνεργοι, εκτός επιδοτήσεων οι αγρότες

Την προσπάθειά της για άλωση του δημοσίου από ιδιώτες αποκαλύπτει μέσω του συνεδρίου της η ΝΔ η οποία επιθυμεί να παραδώσει βορρά στους ιδιώτες ακόμη και τη σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών , ενώ προετοιμάζει την πλήρη απεμπλοκή του κράτους από την υποχρέωση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας .

«Να δοθεί το δικαίωμα στους νέους εργαζόμενους να επιλέγουν μεταξύ του ΕΦΚΑ και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για την υποχρεωτική τους ασφάλιση (σύνταξη και υγεία);» και «να περάσει η διαχείριση της Πρωτοβάθμιας Υγείας (Κέντρα Υγείας, πρώην πολυϊατρεία Ι.Κ.Α.) στους δήμους, από τις υγειονομικές περιφέρειες που ισχύει σήμερα;» είναι δύο μόνο από τα αποκαλυπτικά ερωτήματα που θέτει στους συνέδρους η ΝΔ για τη δήθεν διαμόρφωσης των προγραμματικών της θέσεων. Οι οποίες στην πραγματικότητα αποτελούν ειλημμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός ΟΑΕΔ οι άνεργοι, εκτός επιδοτήσεων οι αγρότες

Εξάλλου, όπως προϊδεάζουν τα ερωτήματα , η ΝΔ σχεδιάζει να σπρώξει εκτός ΟΑΕΔ πλειάδα ανέργων και εκτός επιδοτήσεων πλειάδα αγροτών. Για τη μεν πρώτη περίπτωση , οι άνεργοι απειλούνται με κόψιμο του επιδόματος ανεργίας εάν και εφόσον αρνηθούν θέση εργασίας που θα τους προταθεί από τον οργανισμό, ενώ οι αγρότες για να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις θα πρέπει «υποχρεωτικά» να περάσουν από σχολές εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Όπως ερωτώνται οι σύνεδροι:

· «Θα πρέπει να διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ στην περίπτωση που ο δικαιούχος αρνείται αναιτιολόγητα τις θέσεις εργασίας που του προτείνονται από τον Οργανισμό;

· Προκειμένου να μπορούν οι νέοι αγρότες να λαμβάνουν επιδοτήσεις θα πρέπει να περνάνε υποχρεωτικά από σχολές εκπαίδευσης ή κατάρτισης;

Την ώρα όμως που ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει ότι επιθυμεί να εφαρμόσει απαρέγκλιτη πολιτική όσον αφορά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μια άφεση αμαρτιών την επιτρέπει στις επιχειρήσεις, στις οποίες και επιθυμεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία…

‘Συμφωνείτε όταν μία νέα επιχείρηση παραβιάσει για πρώτη φορά την ασφαλιστική νομοθεσία να της δίνεται μία ευκαιρία συμμόρφωσης πριν την επιβολή προστίμου;», ερωτώνται οι σύνεδροι.

Το ότι το ερωτηματολόγιο ανοίγει θέματα αξιολόγησης, προαγωγών κ.λπ στο δημόσιο τομέα δεν αποτελεί πια έκπληξη αλλά μια αναγνωρίσιμη πολιτική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter