ΝΔ: Της… ανανέωσης το κάγκελο

ΝΔ: Της… ανανέωσης το κάγκελο

Οι «μαζί τα φάγαμε» Θόδωρος Πάγκαλος και ο εμπλεκόμενος σε παιδεραστία Νίκος Γεωργιάδης, οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για τις «γαλάζιες» λίστες.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν στο «κόμμα της αλήθειας», όπως με τόση σεμνότητα αυτοχαρακτηρίζεται της η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φίλοι του αρχηγού, ψύλλοι της δημοσιογραφίας και στύλοι της διαπλοκής προσπαθούν να πείσουν μια δύσπιστη κοινή γνώμη ότι ο αρχηγός ετοιμάζει σχεδόν επανάσταση στη σύνθεση της «αυριανής» κοινοβουλευτικής ομάδας. Και ότι επίσης έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις επόμενες εκλογές, που η Ντόρα τοποθετεί μέχρι τον Ιούνιο, ο ίδιος ο Κυριάκος άμεσα και άλλοι της παράταξης, περισσότερο σοβαροί, σε… τρία τέρμινα.

Επί της ουσίας, για να μη μακρηγορούμε, υπάρχει κάποιο προσχέδιο, όπως το βάφτισαν, του Μητσοτάκη, επεξεργασμένο υποτίθεται από τον ίδιο και στενούς συνεργάτες του, που όμως μαρτυρεί ακριβώς το αντίθετο από το ανανεωτικό και το επαναστατικό που προπαγανδίζεται με τόση ανανεωτική ζέση. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που μιλάνε με τον αρχηγό –ναι, υπάρχουν και τέτοιοι–, σίγουροι για να κοσμήσουν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές είναι πρώτα πρώτα ορισμένοι που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την ελληνική Δικαιοσύνη. Όπως, καλή ώρα, ο Νίκος Γεωργιάδης, κολλητός του Κυριάκου, πρώην βουλευτής Κερκύρας, γνωστός ως ακραίος νεοφιλελεύθερος και ακόμη γνωστότερος από την εμπλοκή του σε κύκλωμα παιδεραστίας. Θυμίζουμε πως το θέμα αποκάλυψε το Hot Doc. Σύμφωνα με αυτό, ο Ν. Γεωργιάδης, προσωπικός φίλος του αρχηγού της ΝΔ και υπεύθυνος για την επικοινωνιακή τακτική για την ανάδειξή του ως προέδρου, είχε εντοπιστεί στη Μολδαβία ως πελάτης κυκλώματος παιδοφιλίας το οποίο οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Ο Γεωργιάδης, σύμφωνα με τις καταγγελίες της δικογραφίας και στοιχεία της έρευνας που διεξάχθηκε το 2011 στη Μολδαβία, είχε επιδοθεί σε «πολύ σκληρό σεξ» με αγόρια ηλικίας έως 16 ετών. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις παραιτήθηκε από σύμβουλος του Μητσοτάκη, αλλά σε δηλώσεις του αρνήθηκε την ενοχή του, κάνοντας λόγο για πόλεμο λάσπης και «πολιτικές σκοπιμότητες. Τώρα ο Κυριάκος φαίνεται ότι αποφάσισε να τον… αποκαταστήσει και θα τον τοποθετήσει υποψήφιο της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών. Περιφέρεια που τιμά και ένας άλλος Γεωργιάδης – ο Άδωνης.

Στο Επικρατείας

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μαθαίνουμε πως δεν θα περιλαμβάνεται ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης και τη θέση του θα καταλάβει ο σημερινός επικεφαλής της επικοινωνίας Τάκης Θεοδωρικάκος. Ω καιροί, ω ήθη! Ενώ το Επικρατείας αποχαιρετούν η Ν. Κεραμέως και ο Θόδωρος Φορτσάκης και μάλλον διασώζεται ο… πρωταγωνιστής της ανανέωσης διαφόρων κομμάτων Βασίλης Οικονόμου.

Σχεδόν χαρακτήρα ανεκδότου όμως θα έχει, αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, η μάχη στην περιφέρεια Αττικής. Όπου θα έχουμε τους δυο Θόδωρους της πολιτικής μας ζωής: Τον Πάγκαλο, επί έξι δεκαετίες ορκισμένο οπαδό της ανανέωσης, και τον Ρουσόπουλο, παπαδοπαίδι πάλαι ποτέ του Καραμανλή και του Εφραίμ. Εγκυρες πηγές ανέφεραν στο Documendo πως η υποψηφιότητα Ρουσόπουλου «κλείδωσε» ύστερα από επικοινωνία που είχαν Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζεστό ήταν το ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα Ρουσόπουλου και από πλευράς Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Σκληροί αντίπαλοι

Για την περίπτωση Πάγκαλου, η πολιτική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Και μπορεί κάποιους να μην τους ξαφνιάζει η είδηση πως ο Πάγκαλος θα βρίσκεται στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια –εξάλλου ο ίδιος έχει δηλώσει πως ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΝΔ–, ωστόσο η παρουσία του «όλοι μαζί τα φάγαμε» συνιστά πολιτική ειρωνεία όταν συνδέεται με υποσχέσεις και πόζες ανανέωσης. Σημειώνεται πως στην ίδια περιφέρεια δραστηριοποιούνται ο Μάκης Βορίδης, η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του γνωστού εφοπλιστή, η διαχρονική αξία που ακούει στο όνομα Θανάσης Μπούρας (όπου μνημόσυνα, βαφτίσια και γάμοι, ο Μπούρας πρώτος) και ο καραμανλικός Γιώργος Βλάχος.

Ανανέωσης το ανάγνωσμα… και πάμε παρακάτω. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, «παρέα» στην Ντόρα Μπακογιάννη στην Α΄ Αθηνών θα κάνει ο γνωστός Μπογδάνος του Σκάι, βεβαίως βεβαίως. Ο Μητσοτάκης θα ήθελε σε αυτή την περιφέρεια και τον κομισάριο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε την «τιμητική» πρόταση. 

Το ρεπορτάζ μας θέλει τον επίτροπο μετανάστευσης και πρώην αντιπρόεδρο της ΝΔ να συζητά μόνο το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και υπό την αυστηρή προϋπόθεση να είναι και αντιπρόεδρος του κόμματος. Μόνος του φυσικά και ουχί μαζί με τον Αδωνη και τον Χατζηδάκη

Κατά τα λοιπά, από τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν καπαρώσει μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι η Μαρία Σπυράκη στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο τέως βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ και γνωστός από το επεισοδιακό πέρασμά του στο ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος καθώς και ο πρώην γραμματέας της ΝΔ (τι εμπνεύσεις είχε ώρες ώρες αυτός ο Σαμαράς…) Ανδρέας Παπαμιμίκος

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο και… ολίγον ανάλαφρο: όπως πληροφορούμαστε, επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα το… όνειρο της Άντζελας Γκερέκου και μετά το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Σαμαρά θα είναι υποψήφια στη ΝΔ του Κυριάκου. Άντε, για να παίρνουν σειρά και η Διαμαντοπούλου, ο Φλωρίδης και τα άλλα παιδιά του Σημίτη που περιμένουν στην ουρά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter