ΝΔ: Χαμένη στη μετάφραση και στην ενοχή για τη Novartis

ΝΔ: Χαμένη στη μετάφραση και στην ενοχή για τη Novartis

Με μαεστρία πηγές της ΝΔ συνεχίζουν την προσπάθεια συλλογικής εξαπάτησης με φόντο την επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis.

Σχολιάζοντας την επίσημη μετάφραση με τρόπο που προκαλεί θυμηδία, πηγές της ΝΔ προσπερνούν τις σοκαριστικές ομολογίες της Novartis για τις εξασφαλίσεις που παρείχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μέσω διεφθαρμένων πρακτικών στην εταιρία και προσπαθούν να αποδώσουν το σύνολο της ευθύνης σε «φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε αυτά τα νοσοκομεία και κλινικές».

Χειρότερο όλων ότι παραδέχονται πως είναι εν γνώσει τους το περιεχόμενο της σελίδας 15 του εξωδικαστικού συμβιβασμού που περιέχεται το εξής απόσπασμα για τα πεπραγμένα επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου:

«Να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον της αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas».

Διαβάστε σχετικά: Επίσημη μετάφραση εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis: Η κυβέρνηση Σαμαρά εξασφάλισε την εταιρεία

Διαβάστε το σχόλιο των πηγών της ΝΔ:

«Από τη μετάφραση του κειμένου προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου, στη σελ.30 υπό τον τίτλο “το ελληνικό σύστημα υγείας, ελληνικές οντότητες και αλλοδαποί αξιωματούχοι” είναι: “Η Ελλάδα κατέχει και λειτουργεί νοσοκομεία και κλινικές κρατικής ιδιοκτησίας και ελέγχου και τα εν λόγω νοσοκομεία και κλινικές ασκούν κρατική λειτουργία. Τα φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε αυτά τα νοσοκομεία και κλινικές ήταν ‘αλλοδαποί αξιωματούχοι’, υπό την έννοια του νόμου”.

Από το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί μια σελίδα αποκρύπτοντας συνειδητά τις αμέσως επόμενες που αναφέρονται μόνο σε ιατρούς και δίνουν τον ορισμό του “αξιωματούχους” που και πάλι αφορά μόνο ιατρούς.

Αγγλικά δεν ήξεραν και ήθελαν μετάφραση. Τώρα εκτός από σκευωροί είναι και ψεύτες».

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά το σχόλιο των πηγών, ακολούθησε και η ανακοίνωση της ΝΔ, κάνοντας το σκηνικό ακόμα πιο τραγελαφικό.

Η ανακοίνωση:

«Απλά ελληνικά χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα.

Από την επίσημη μετάφραση που εστάλη σήμερα στη Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους.

Η απόφαση αναγνωρίζει μόνο αθέμιτες πρακτικές σε θέματα ύπερ-συνταγογράφησης και κλινικών δοκιμών από ιατρούς τις οποίες περιγράφει λεπτομερώς χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Όπως στην ίδια την απόφαση επισημαίνεται, «αλλοδαποί αξιωματούχοι» είναι μόνο ιατροί και πάροχοι υπηρεσιών υγείας και κανείς άλλος.

Η σκευωρία αποκαλύφθηκε. Από ιατρικό σκάνδαλο υπερσυνταγογράφησης, όπως από την αρχή είχε καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία, το «μαγαζί» του Παππά και το «παραμάγαζο» του Ρασπούτιν έστρεψαν την έρευνα για να στοχοποιήσουν χωρίς κανένα στοιχείο πολιτικούς τους αντιπάλους.

Όσο και να παραποιεί την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά η ώρα που δικαστές θα την διαβάσουν, θα την αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς που με μεθόδους Ρασπούτιν ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο μη ελέγχοντας τους ιατρούς και στοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter