Νέα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Νέα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς το πρωί ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, παρά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από δύο εικοσιτετράωρα.

Τα πλήγματα στοχοθέτησαν όχι μόνο θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, αλλά και της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει την περιοχή αλλά έμεινε στο περιθώριο των συγκρούσεων που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω της πλατφόρμας WhatsApp.

«Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή επικράτεια και αναχαιτίστηκαν από το [αντιπυραυλικό] σύστημα Σιδηρούς Θόλος», διευκρίνισε.

Σε αντίδραση επλήγησαν «στόχοι της Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσαν ότι πράγματι έγιναν ισραηλινά πλήγματα.

Κατά πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, τα ισραηλινά πλήγματα στοχοθέτησαν δύο εγκαταστάσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του θύλακα, όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ξέσπασαν την Τρίτη, αφού έγινε «στοχευμένο» πλήγμα εναντίον ανώτερου στελέχους της οργάνωσης αυτής, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν. Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ο ένοπλος βραχίονάς της, αντιδρώντας εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Σε αντίποινα, ο ισραηλινός πολλαπλασίασε τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας, αποφεύγοντας πάντως να στοχοθετήσει τη Χαμάς, με την οποία είχε συμφωνήσει πριν από μήνες να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός.

Έπειτα από 48 ώρες εχθροπραξιών, με 34 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας και δεκάδες τραυματίες — αλλά όχι νεκρούς — στο Ισραήλ, εναντίον του οποίου εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 450 ρουκέτες, κηρύχθηκε εκεχειρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Όμως η κατάπαυση του πυρός χαρακτηρίζεται πολύ επισφαλής. Αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν ήδη χθες Παρασκευή τη Γάζα μετά την εκτόξευση ρουκετών, όπως και σήμερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter