Νέα αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στον Πτωχευτικό και η επόμενη μέρα – Ποιοι θα την στηρίξουν

Νέα αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στον Πτωχευτικό και η επόμενη μέρα – Ποιοι θα την στηρίξουν

Με δραστηριοποίηση μόνο σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή, καθώς το αμαρτωλό ασιατικό τμήμα εξαφανίστηκε, και με τη συναίνεση του 53,7% των πιστωτών –ομολογιούχων της αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο όμιλος Folli Follie, αιτούμενος εκ νέου προληπτικά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Alvarez & Marshal, ο τζίρος του ομίλου σήμερα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Βόρεια Αμερική, διαμορφώνεται μόλις σε 278 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 δισ. ευρώ λίγους μήνες πριν και καταγράφει ζημιές σχεδόν στο σύνολο των βασικών του δραστηριοτήτων.

Ποιοι συμφωνούν στη διάσωση της Folli – Follie

Σύμφωνα με την 34σέλιδη αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106α στους συναινούντες συμπεριλαμβάνονται περίπου 500 εργαζόμενοι της Folli – Follie και 5 Funds τα οποία έχουν στην κατοχή τους χρέος της εταιρείας που καλύπτει το 53,6% της συνολικής οφειλής και προέρχεται από την έκδοση ομολόγων ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Οι συγκαταθέσεις που έχουν εξασφαλιστεί αφορούν κατά σειράν:

-Την επενδυτική εταιρεία Oassis Management που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και έχει απαιτήσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη Folli Follie.

-Την βελγική εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου Μercier Vanderliden, της οποίας οι απαιτήσεις ανέρχονται σε 22,5 εκατ. ευρώ.

-Την Ρώσικη Κima Capital στην οποία τα οφειλόμενα είναι 600.000 ευρώ.

-Το δικηγορικό γραφείο Lathm&Watkivs που εδρεύει στο Λονδίνο και εκπροσωπεί πιστωτές από δανειακές συμβάσεις και από θέσεις στο μετατρέψιμο ομολογιακό της Folli, ύψους 249,5 εκατ. ευρώ το οποίο και έχει «σκάσει». Από το συγκεκριμένο γραφείο, οι πιστωτές που συναινούν στα προληπτικά μέτρα, έχουν απαιτήσεις συνολικού ύψους 80,3 εκατ. ευρώ.

-Την ελβετική τράπεζα UBS της οποίας οι απαιτήσεις ανέρχονται σε 155 εκατ. ελβετικά φράγκα (περίπου 124 εκατ. ευρώ) που απορρέουν από την ομολογιακή έκδοση των Folli, η οποία επίσης έχει αθετηθεί.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της Folli- follie ανέρχονται σε 532.201.456.

Οι ασφαλιστικές οφειλές της ανέρχονται σε 1.349.307 ευρώ και τα χρέη προς την εφορία φθάνουν σε 10.955.057.

Στη συγκεκριμένη σύνθεση πιστωτών δεν συγκαταλέγονται οι ελληνικές τράπεζες που έναντι δανείων έχουν λάβει ενέχυρο το συνολικό ποσοστό των Folli Follie στα «Αττικά Πολυκαταστήματα» (35,7%).

Το επόμενο βήμα

Στόχος της εταιρείας είναι μετά από τη δίμηνη προστασία από τους πιστωτές να κάνει το επόμενο βήμα και να ζητήσει την υπαγωγή της σε καθεστώς εξυγίανσης (άρθρο 106β).

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα περιλαμβάνει και την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος έχει δώσει διαβεβαιώσεις προς τους πιστωτές ότι θα αποχωρήσει από τη διοίκηση στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Πάντως το «αγκάθι» για την ένταξη της εταιρείας στο 106β είναι η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων του 2017 όπως και ο ορκωτός λογιστής που θα τις υπογράψει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter