Νέα ανακοίνωση από την Pfizer – Ανεβάζει στο 95% την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Νέα ανακοίνωση από την Pfizer – Ανεβάζει στο 95% την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Δύο μέρες αφότου η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της κατά το κορονοϊό είναι 95% αποτελεσματικό, η φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η BioNTech έρχονται τώρα να μπουν ξανά στην μάχη των εμβολίων με μια νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό κατά 95% στην αποτροπή μολύνσεων ακόμη και σε ενήλικες και χωρίς σοβαρές ανησυχίες για θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα τα νεότερα κλινικά δεδομένα από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών των Pfizer/BioNTech, το BNT162b1 φαίνεται να προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς σημαντικά προβλήματα ασφαλείας στο σύνολο των 44.000 εθελοντών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές δοκιμές.

Η Pfizer μέτρησε 170 περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές κι όπως είπε τα 162 εξ’ αυτών αφορούσαν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακα, ενώ τα οκτώ σε εθελοντές που είχαν εμβολιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95%, υψηλότερο δηλαδή ποσοστό από το 90% που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα.

Σε κοινή ανακοίνωσή της με την συνεργαζόμενη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech η Pfizer σημειώνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν επηρεάστηκε από την ηλικία, τη φυλή ή την καταγωγή των εθελοντών κι ότι στα άτομα άνω των 65 ετών έφθασε το 94%. «Παρατηρήθηκαν δέκα σοβαρά κρούσματα της Covid-19 στη διάρκεια των δοκιμών, τα εννέα εκ των οποίων αφορούσαν σε εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο και το ένα εκείνους που εμβολιάστηκαν με το BNT162b2», όπως λέγεται το εμβόλιο.

Η Pfizer όπως είπε θα ζητήσει εντός των επόμενων ημερών από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων έγκριση για έκτακτη χρήση του εμβολίου τους. «Τα δεδομένα αυτά θα υποβληθούν και σε άλλες εποπτικές Αρχές ανά την υφήλιο», τόνισε ο φαρμακευτικός κολοσσός σημειώνοντας ότι θα δημοσιεύσει τα στοιχεία και σε επιστημονική επιθεώρηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, δρ Ουγούρ Σαχίν, σημείωσε ότι η ταχεία προστασία που παρέχει το εμβόλιο καθώς η υψηλή ανεκτικότητα που έδειξαν σ’ αυτό όλες οι ηλικιακές ομάδες, που μελετήθηκαν ως τώρα, θα βοηθήσουν να καταστεί το BNT162b2 «ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter