Νέα ανταλλαγή ακροδεξιών «πυρών» στη Βουλή: Καταγγελίες για «μαύρα» λεφτά και «αχυρανθρώπους» μεταξύ Σπαρτιατών – Ελληνικής Λύσης

Νέα ανταλλαγή ακροδεξιών «πυρών» στη Βουλή: Καταγγελίες για «μαύρα» λεφτά και «αχυρανθρώπους» μεταξύ Σπαρτιατών – Ελληνικής Λύσης

Μετά την κόντρα που ξέσπασε χθες μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος δέχτηκε σήμερα πυρά και από τους Σπαρτιάτες, με τον πρόεδρο του μορφώματος, Βασίλη Στίγκα, να τον κατηγορεί ουσιαστικά για εμπλοκή με «μαύρο» χρήμα.

Διαβάστε επίσης: Ακροδεξιά «μαχαιρώματα» στη Βουλή μεταξύ Ελληνικής Λύσης – Νίκης

«Εγώ αν είχα αρχηγό που τα έπαιρνε μαύρα, θα έκλαιγα και θα ντρεπόμουνα» απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Β. Στίγκας στις φωνές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χύτα, ο οποίος «μαρτύρησε» το deal με τη ΝΔ για το πραξικόπημα κατά τη ΑΔΑΕ με «τυράκι» το πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ κατά του Κυρ. Βελόπουλου από την απελθούσα Ολομέλεια του ΕΣΡ.

Ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε στην καταγγελία του πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι βουλευτές του κόμματος έδιναν 500 ευρώ «μαύρα» κάθε μήνα στο κόμμα. «Ο κ. Μυλωνάκης είπε ότι ο αρχηγός σας τα έπαιρνε κάτω από το τραπέζι. 5.000 ευρώ το μήνα. 240.000 ευρώ στη τετραετία. Πού είναι η δικαιοσύνη; Μόνο εμάς τους Σπαρτιάτες θέλανε να κυνηγήσουνε;» αναρωτήθηκε.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής του νεοφασιστικού μορφώματος των Σπαρτιατών έβαλλε κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για τις κηραλοιφές που πουλά μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ τον συνέδεσε με τον Πέτρο Κυριακίδη, ερευνώμενο από τη Δικαιοσύνη επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτη του καναλιού Alert, στο οποίο ο Κυρ. Βελόπουλος παρουσιάζει τις εκπομπές τηλεπώλησης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο Κυρ. Βελόπουλος αγόρασε το συγκεκριμένο κανάλι «για να βρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους», συμπληρώνοντας πως σε βιβλίο του ο κ. Βελόπουλος ενέταξε τον χουντικό Γεωργαλά «στους πνευματικούς δασκάλους του».

«Αδιαφορούμε…»

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Β. Στίγκα, ο Κων. Χήτας πήρε τον λόγο, περιγράφοντας τον πρόεδρο των Σπαρτιατών ως αχυράνθρωπο του Κασιδιάρη. «Εμείς ασχολούμαστε μόνο με σοβαρούς πολιτικούς, όχι με αχυρανθρώπους» είπε και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούμε με εσας, αδιαφορούμε και νιώθουμε απέχθεια».

«Με μαφιόζους δεν μιλάμε»

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Κυρ. Βελόπουλος είχε πετάξει το γάντι στους Σπαρτιάτες, λέγοντας:

«Με μαφιόζους δεν μιλάμε. Είστε υποστηρικτές των ναζί. Εσείς οι δήθεν πατριώτες, συνεργάτες των ναζί, δεν ψηφίσατε το ΕΣΡ γιατί έβαλε τους ομοϊδεάτες σας στη φυλακή, η κυρία Κουτζαμάνη. Γι΄ αυτό δεν ψηφίσατε. Αυτός που είναι φυλακή σάς έστειλε εδώ μέσα. Αλλιώς δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός».

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια τοποθέτηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης περιέγραψε ως αχθοφόρο του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη βουλευτή της Νίκης, τον οποίο δεν κατονόμασε. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του έτερου ακροδεξιού κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, επέστρεψε τα πυρά, υπογραμμίζοντας την πολιτική συναλλαγή ΝΔ – Ελληνικής Λύσης με θύμα την ΑΔΑΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter