Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με αφορμή συνέντευξη του Μ. Βέμπερ

Νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με αφορμή συνέντευξη του Μ. Βέμπερ

Κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, «για μονομερείς αποφάσεις, που κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη», καταφέρεται σε συνέντευξή του σε ελληνικό έντυπο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, πυροδοτώντας αντιδράσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με το πακέτο παροχών που εξήγγειλε πριν τα Χριστούγεννα, κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχαν αποκτήσει οι Ευρωπαίοι στο πρόσωπό του, σημειώνει ο Γερμανός κεντροδεξιός πολιτικός, μιλώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Βέμπερ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη Ν.Δ. και στον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο αξιωματούχος του ΕΛΚ «είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του» και τον χαρακτηρίζει «καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη». Σημειώνει δε ότι «αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει 10 φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του».

«Αυτούς», συνεχίζει, «που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής».

Στην απάντησή της, η Ν.Δ. σημειώνει δηκτικά ότι «προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες. Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα “Go back κυρία Μέρκελ”, “Go back κύριε Βέμπερ”. Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους…Καλή φώτιση!», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter