Νέα απεργία στο μετρό του Λονδίνου

Νέα απεργία στο μετρό του Λονδίνου

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου ξεκίνησαν απόψε απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας 24 ωρών, στις οποίες αναμένεται μεγάλη συμμετοχή, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με επίκεντρο την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό κι επομένως την μείωση του προσωπικού.

Η απεργία ξεκίνησε στις 18.00 τοπική ώρα και η πλειονότητα των σταθμών στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας έκλεισε.

Το επιβατικό κοινό είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή ότι τα δρομολόγια «θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό» απόψε το βράδυ και τη Δευτέρα, εξαιτίας της απεργίας, με υπαρκτό τον φόβο να προκληθεί συνωστισμός σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και χάος στις μετακινήσεις των επιβατών.

Σύμφωνα με τις δύο συνδικαλιστικές ενώσεις που κήρυξαν την απεργία, 900 θέσεις εργασίας που είναι «κρίσιμες για την ασφάλεια στους σταθμούς» καταργήθηκαν και οι προτάσεις σχετικά με νέες προσλήψεις δεν είναι ικανοποιητικές.

Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, που αντικαταστάθηκαν από αυτόματα εκδοτήρια.

«Αυτή η απεργία θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ντόπιους επιβάτες και τους τουρίστες» έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Έως και 4,8 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Λονδίνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter