Νέα απόφαση για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Διατηρείται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, δεν κόβεται το ρεύμα

Νέα απόφαση για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Διατηρείται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, δεν κόβεται το ρεύμα

Συνεχίζεται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών σε ότι αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με απόφαση του την Τετάρτη διατηρεί την ισχύ της ήδη εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με «νέα του κρίση και διαφορετική σύνθεσηέκρινε «κατά πιθανολόγηση ότι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία και διατήρησε την ισχύ της ήδη εκδοθείσας προσωρινής διαταγής, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής».

«Η προσωρινή δικαστική προστασία παρέχει δίχτυ προστασίας που συνίσταται στην απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρεία κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών», εάν όφειλαν ή οφείλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην Ρήτρα Αναπροσαρμογής» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Στην υπόθεση πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων (ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ) έκανε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δια του Προέδρου κ. Δημήτρη Βερβεσού και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, δια του Προέδρου κ. Ηλία Κλάππα. Νομικοί παραστάτες ήσαν οι Καθηγητές κ.κ. Γ. Μεντής, Δ. Φιλίππου και Π. Νικολόπουλος.

«Το δικηγορικό σώμα για άλλη μια φορά, μετά την παρέμβαση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ευάλωτους δανειολήπτες, στέκεται στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.  Συνεχίζουμε δυναμικά!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ. 

Κατά τη σημερινή συζήτηση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι καταναλωτικές ενώσεις, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε:

«Έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, είχαμε προβλέψει το τσουνάμι από τον Δεκέμβριο του 2020 και μάλιστα είχαμε στείλει και επιστολή στον Υπουργό Κώστα Χατζηδάκη. Μας έλεγαν ότι οι αυξήσεις είναι της τάξης 1 έως 2 ευρώ, ενώ είναι εκατοντάδες και το είχαμε προβλέψει αυτό. Με τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική αγορά την ενέργεια θα δημιουργήσει ένα καρτέλ και θα αυξηθούν οι τιμές. Όταν υπάρχουν μόνο τέσσερις παίκτες που διαμορφώνουν την τιμή, δεν ασχολούνται με τον καταναλωτή. Εξαπατήθηκα και εγώ, όταν μου είπε η ΔΕΗ ότι επιβάλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας. Ήμουν ένας από αυτούς που είπα ότι η επιβολή είναι επιταγή της ΡΑΕ ενώ αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter