Νέα αποκάλυψη για Πάτση: Εμπλέκεται κι άλλη εταιρία στο «πάρτι» με τα «κόκκινα» δάνεια του κοσμάκη

Νέα αποκάλυψη για Πάτση: Εμπλέκεται κι άλλη εταιρία στο «πάρτι» με τα «κόκκινα» δάνεια του κοσμάκη

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως σε σχέση με το «κορακοζώητο» επιχειρείν του Ανδρέα Πάτση κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, η οποία αποφάσισε να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στον Οικονομικό Εισαγγελέα που διερευνά τυχόν ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και στον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μέλος της Επιτροπής και υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πάσχας, φαίνεται να υποστήριξε κατά τη συνεδρίαση για τα πεπραγμένα του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή πως το δάνειο με το οποίο η εταιρία «Πλάτων» εξασφάλισε τα «κόκκινα» δάνεια των πολιτών δεν προέρχεται απευθείας από την τράπεζα Πειραιώς, αλλά από την κυπριακή εταιρία Panser Holding Limited μέσω ομολογιακού δανείου.

Δηλαδή, φέρεται να αποκάλυψε πως η «Πλάτων» εξέδωσε ομολογιακό δάνειο, εξασφαλίζοντας το ποσό που της έδωσε πρόσβαση στα «κόκκινα» δάνεια μικροοφειλετών της Πειραιώς. Επιπλέον, φέρεται να τόνισε πως το χαρτοφυλάκιο που εξασφάλισε το κοινοβουλευτικό «κοράκι» δεν ήταν μόνο 64 εκατ. ευρώ, αλλά 122 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι θα συντελεστεί παράλληλος έλεγχος από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Οικονομικό Εισαγγελέα για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του Αν. Πάτση, είναι θέμα χρόνου να αποσαφηνιστεί κάθε λεπτομέρεια της ανήθικης και παράνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή πόθεν έσχες: «Κόλαφος» η εισήγηση του αντεισαγγελέα ΑΠ για Πάτση – Βαρύς ο πέλεκυς για το κοινοβουλευτικό ‘κοράκι’

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter