Νέα αποκάλυψη για τη γαλάζια «φάμπρικα»: Μία ακόμα σύμβουλος του Μητσοτάκη σε εταιρεία με κρατικές αναθέσεις

Νέα αποκάλυψη για τη γαλάζια «φάμπρικα»: Μία ακόμα σύμβουλος του Μητσοτάκη σε εταιρεία με κρατικές αναθέσεις

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά συνεργάτες – συμβούλους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αναθέσεις έργων από κρατικούς φορείς. Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, μετά τη Ρεβέκκα Πιτσίκα ακόμη μια πρωθυπουργική σύμβουλος συμμετείχε σε εταιρεία η οποία έχει πάρει έργα από το κράτος όπως: το υπουργείο Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Αττικής κτλ. Πρόκειται για την ειδική σύμβουλο του Μητσοτάκη και συντονίστρια στη ΝΔ, Χάρις Κούτση.

Δείτε επίσης: Όταν το Documento αποκάλυπτε τον ρόλο της Ρεβέκκας Πιτσίκα στη… γαλάζια «φάμπρικα» με τις προσλήψεις

Πρώην συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη όταν ήταν ευρωβουλευτής και σύμβουλος του την περίοδο 2007 – 2009 στα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης η Χάρις Κούτση είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Nord Quality Services. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Χάρις Κούτση είναι «ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για επενδύσεις» ενώ φέρεται σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ως «ειδική σύμβουλος Λιμένων και Επενδύσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας«.

Εκτός από την Nord Quality Services, η κα Κούτση συμμετείχε μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο σε μία ακόμη εταιρεία. Συγκεκριμένα η κα Κούτση απέκτησε τον Νοέμβριο του 2021 το 35% της εταιρείας με την επωνυμία «BUILD, ENGAGE AND SPREAD CONSULTING SERVICES» και διακριτικό τίτλο Virality, όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της εταιρείας που είναι καταχωρημένα στο ΓΕΜΗ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η Virality «είναι μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και δημιουργικών υπηρεσιών» που δραστηριοποιείται στον «ευρύτερο κλάδο της επικοινωνίας».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 από τον Νίκο Δημάκη ο οποίος συμμετείχε σε ποσοστό 35%. Ο Δημάκης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και προέρχεται από τον κομματικό «σωλήνα» καθώς ήταν μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. Τον Ιούνιο του 2020 ο Δημάκης αποχώρησε από την Virality και μεταβίβασε το ποσοστό του στον Ανδρέα Μπαλομήνου. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου του 2021 η κα Χάρις Κούτση απέκτησε το ποσοστό του Μπαλομήνου, ενώ παράλληλα της μεταβιβάσθηκε η «αρμοδιότητα, η διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρείας». Τελικά η Κούτση αποχώρησε από την εταιρεία λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2022. Δηλαδή παρέμεινε ως μέτοχος με ποσοστό 35% από τον Νοέμβριο του 2021 έως τις αρχές Ιουλίου του 2022.

Τα έργα από το Δημόσιο όταν ήταν μέτοχος

Την περίοδο εκείνη η Virality πήρε διάφορες δουλειές από το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, στις 16 Δεκεμβρίου του 2021 η Περιφέρεια Αττικής ανέθεσε απευθείας στην Virality «την ψηφιακή προώθηση των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου εορτασμού 2021 της Περιφέρειας Αττικής που θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίον Άρεως». Το κόστος της ανάθεσης ανήλθε σε 19.964 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Τον Φεβρουάριο του 2022 η εταιρεία έλαβε ακόμη ένα project για λογαριασμό του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Επρόκειτο για «σύμβαση παροχής υπηρεσιών υποστήριξης διαχείρισης του εταιρικού προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» έναντι ποσού ύψους 5.000 ευρώ.

Ένα μήνα μετά η εταιρεία στην οποία συμμετείχε η σύμβουλος Μητσοτάκη έλαβε ακόμη ένα έργο αυτή τη φορά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2022 η εταιρεία ανέλαβε το υποέργο με τίτλο «Κατάρτιση Στρατηγικού Σχεδίου Επικοινωνίας και Δημοσιότητας για τον Αλιευτικό Τουρισμό», του έργου «Δημοσιότητα, Προβολή & Πληροφόρηση του Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020». Το κόστος ανήλθε σε 30.000 ευρώ και ήταν παραδοτέο σε τρεις φάσεις, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση. Με απλά λόγια η εταιρεία την περίοδο που η κα Κούτση είναι μέτοχος με 35% πήρε έργα από το κράτος συνολικής αξίας 55.000 ευρώ μέσα σε μερικούς μήνες. Κάτι που ναι μεν μπορεί να είναι νόμιμο αλλά εγείρει σοβαρά ζητήματα κατά πόσο είναι πολιτικά ορθό και ηθικό.

 

Δήμος Βόλου και άλλοι κρατικοί φορείς

Εκτός από αυτά η εταιρεία έχει λάβει και άλλα έργα μέσω αναθέσεων από το Δημόσιο.

Όπως μετέδωσε το magnesianews.gr και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρεκλίδης μόνο από το Δήμο Βόλου η εταιρεία έχει λάβει συνολικά 60.208 ευρώ για την τουριστική προβολή του Δήμου Βόλου τα τελευταία χρόνια προχωρώντας σε διαδικτυακές καμπάνιες για τον Βόλο. Τις αποφάσεις απευθείας ανάθεσης μάλιστα υπογράφει ο παλιός ΟΝΝΕΔίτης και σήμερα Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας Ανδρέας Ζέρβας, γιος του πρώην στελέχους της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Ζέρβα.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες συμβάσεις δεν είναι η κα Κούτση μέτοχος, ούτε και ο Νίκος Δημάκης καθώς έχουν αποχωρήσει. Ωστόσο δεν παύει να είναι μια εταιρεία της οποίας παλαιότεροι ιδιοκτήτες σχετίζονται με τη ΝΔ. Επίσης και από την Περιφέρεια Αττικής όπως επίσης και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει και άλλες αναθέσεις επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Δήμος Βόλου: Απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε σύμβουλο του Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter