Νέα αποτυχία του ΥΠΕΞ: Αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Νέα αποτυχία του ΥΠΕΞ: Αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Παρά τις εκκλήσεις από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Γερμανοί άφησαν… εκτός νυμφώνος για δεύτερη φορά την Ελλάδα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου στις 23 Ιουνίου με θέμα τη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά θα απέχει για δεύτερη φορά από συνάντηση που αφορά το λιβυκό ζήτημα, μία εξέλιξη που αποτελεί ξεκάθαρη αποτυχία για το ΥΠΕΞ και πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του στη διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», «χρέωσε» την ελληνική αποτυχία στη Γερμανία, κάνοντας λόγο για «εμμονική τακτική από πλευράς Βερολίνου», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό της χώρας από τη Διάσκεψη.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι ελληνολιβυκές σχέσεις είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, λόγω επαναλειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας αλλά και του προξενείου στη Βεγγάζη.

«Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και δίαυλο επικοινωνίας με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση. Και αυτή τη δυσαρέσκεια την έχω και εγώ διαμηνύσει στο συνάδελφό μου και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και σε επίπεδο του πρωθυπουργού και πρόκειται σύντομα να συναντηθώ με τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιαν Κούμπιτς, ακριβώς για να του μεταφέρω το ίδιο, παρότι γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Μάικλ Ροθ, όπου και μετέφερε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για συμμετοχή στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΥΠΕΞ, ο Μάικλ Ροθ διαβεβαίωσε ότι θα το διαβιβάσει στο υψηλότερο επίπεδο, δίχως ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter