Νέα αθλιότητα από τα «Ellinika Hoaxes» για την προστασία του Μητσοτάκη

Νέα αθλιότητα από τα «Ellinika Hoaxes» για την προστασία του Μητσοτάκη

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές τα Ellinika Hoaxes ανέλαβαν ξανά τον ρόλο των υπερασπιστών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδεικνύοντας ως… «παραπλανητικές» δημοσιεύσεις από το Documento και άλλα ΜΜΕ, οι οποίες αφορούσαν την ατάκα του πρωθυπουργού περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών.

Πρόκειται για τη δήλωση που προκάλεσε σάλο και κύμα αντιδράσεων από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ. Από την πρώτη στιγμή, το Μαξίμου έσπευσε να κάνει το «άσπρο – μαύρο» για να καλύψει τα νώτα του πρωθυπουργού, μέσω παρεμβάσεων του Άκη Σκέρτσου, προτού αναλάβουν δράση -όπως και πριν τις εκλογές του 2019- τα Hoaxes.

Οι λογοκριτές έβαλαν στο στόχαστρό τους το Documento, την Αυγή, το ieidiseis, το 2020mag και το newpost.gr, λειτουργώντας ως… προστάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναρτώντας δημοσίευμα με τον εξής τίτλο: «Μονταρισμένο βίντεο – Παραπλανητική η παρουσίαση της απάντησης του πρωθυπουργού».

Χαρακτηρίζοντας εκ του πονηρού ως μονταρισμένη μία ερώτηση η οποία έχει προβληθεί παντού εδώ και δύο εικοσιτετράωρα, κάνουν λόγο για… παραπλάνηση, ενώ έχει παρατεθεί αυτούσια η απάντηση του πρωθυπουργού που αναφέρεται ξεκάθαρα σε εργαλειοποίηση της τραγωδίας.

 

Πρόκειται για ακόμα μία απόδειξη του ρόλου που επιτελεί η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει στραφεί ενάντια στην ερευνητική δημοσιογραφία, υψώνοντας τείχος προστασίας στον πρωθυπουργό.

Διαβάστε σχετικά: Λογοκριτές ή «δημοσιογράφοι»; Πώς τα ellinikahoaxes αποκτούν δημοσιογραφικό πάσο μέσω Θεσσαλονίκης

Οι λογοκριτές των Hoaxes ασχολήθηκαν επισταμένα με την ερώτηση, δίχως να ασχολούνται με την απάντηση που δόθηκε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει αναφορά περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας που συγκλόνισε την Ελλάδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter