Νέα βλάβη σε λιγότερο από δύο μήνες στο αναβατόριο της Ακρόπολης

Νέα βλάβη σε λιγότερο από δύο μήνες στο αναβατόριο της Ακρόπολης

“Από χθες το βράδυ ο ανελκυστήρας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δεν λειτουργεί. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών έχει ήδη επιληφθεί του θέματος”, ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του. “Μόλις υπάρξει σαφής εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και εκτίμηση της σοβαρότητας της βλάβης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση”, συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ.

Να θυμίσουμε ωστόσο ότι όταν πριν από ενάμιση μήνα, το ίδιο θέμα ήρθε στο προσκήνιο μετά από επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ραιδεστού, καθώς μαθητής του σχολείου που κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο και μετείχε σε εκδρομή στην Ακρόπολη δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το αναβατόριο λόγω βλάβης, πολλά είχαν γραφτεί από τα τότε αντιπολιτευτικά ΜΜΕ. 

Είχαμε διαβάσει για “εικόνες ντροπής”, για “αδιαφορία των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Πολιτισμού” και το θέμα είχε αξιοποιηθεί δεόντως για φθηνή αντιπολιτευτική σπέκουλα. Τώρα πως θα σχολιάσουν τα ίδια ΜΜΕ και η κυβέρνηση το γεγονός; Το σημερινό συμβάν έρχεται τελικά να επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο εργοταξιακό αναβατόριο είναι και παλιό, και κακοσυντηρημένο και εν τέλει ακατάλληλο εν έτει 2019 για τέτοια χρήση σε έναν τέτοιο χώρο. Να δούμε εάν η παρούσα κυβέρνηση θα δρομολογήσει την αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο ασανσέρ που να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές. 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter