Νέα «βόμβα» Μπαλτάκου: Νομική αποτυχία της ΝΔ και πολιτική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ η προανακριτική Παπαγγελόπουλου (Video)

Νέα «βόμβα» Μπαλτάκου: Νομική αποτυχία της ΝΔ και πολιτική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ η προανακριτική Παπαγγελόπουλου (Video)

«Λάθος» της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάσος Μπαλτάκος την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λέγοντας πως όλο αυτό θα οδηγήσει τελικά σε νομική αποτυχία της ΝΔ και σε πολιτική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο άνθρωπος που διατέλεσε σύμβουλος του Σαμαρά την περίοδο 2011-14 και διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ 24 υποστήριξε ως νομικός πως το κατηγορητήριο για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν μπορεί να σταθεί, διότι στην ουσία δε βγαίνει κατηγορητήριο και ανέλυσε το λόγο που το υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η κακουργηματικού τύπου κατάχρηση εξουσίας δεν μπορεί να σταθεί διότι επτά υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί, άρα η κυρία Τουλουπάκη δεν είναι φυσικός αυτουργός και κατά συνέπεια δεν μπορεί αν υπάρχει ηθικός αυτουργός. Μία υπόθεση από τις 10 έχει οδηγήσει σε ποινική δίωξη. Αυτή για τον κ. Λοβέρδο. Για τον οποίο είμαι απολύτως βέβαιο – διότι είναι και φίλος μου – πως είναι πέρα για πέρα αθώος. Πλην όμως, στο δίμηνο που θα διεξαχθεί η προκαταρκτική αυτή εξέταση, ο κ. Λοβέρδος θα τελεί υπό δίωξη. Θα γίνει ανάκληση και θα πρέπει μετά να βγει βούλευμα απαλλακτικό. Αν δε βγει βούλευμα απαλλακτικό δε μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει φυσικός αυτουργός. Αν πάλι δε παραπεμφθεί, θα πρέπει μήνες μετά… μα η επιτροπή όμως τελειώνει σε δύο μήνες, πώς θα κατηγορηθεί ο Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία της Τουλουπάκη όταν δεν θα ξέρουμε στο δίμηνο, κατά πόσο ο Λοβέρδος έχει κριθεί από το Συμβούλιο αθώος».

Κατέληξε στο συμπέρασμα λοιπόν ο κ. Μπαλτάκος, πως η Επιτροπή θα φτάσει σε αδιέξοδο και σχολίασε πως «το κουτσομπολιό δεν είναι ποινικό αδίκημα».

Μάλιστα, υποστήριξε πως «Η κυρία Ράικου δεν έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε κανέναν. Άρα δεν μπορεί ο Παπαγγελόπουλος να είναι ηθικός αυτουργός της Ράικου, αφού η Ράικου δεν άσκησε διώξει. Η ΝΔ οδηγείται σε μια παγίδα, σε ένα νομικό αδιέξοδο που δεν θα μπορεί να βγει». 

Ποιος είναι ο Τάκης Μπαλτάκος

Ο νομικός Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος ακολουθούσε τον Αντώνη Σαμαρά από το 1992 όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι την παραίτηση Σαμαρά και τον ακολούθησε στη συνέχεια στην Πολιτική Άνοιξη. Παράλληλα, ο Τάκης Μπαλτάκος διατηρούσε άριστες σχέσεις και με τον Κώστα Καραμανλή καταφέρνοντας να ενώνει τις δύο πλευρές.

Όταν το 2004 ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στην κεντρική πολιτική σκηνή και εκλέγεται ευρωβουλευτής, έβαλε και πάλι στο επιτελείο του τον Τάκη Μπαλτάκο χωρίς, δεύτερη σκέψη και συνέχισαν να διατηρούν άριστες σχέσεις και να συνεργάζονται για πολλά χρόνια ακόμα. Ακόμα και όταν ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, εκείνος τον ακολούθησε. Στον Τάκη Μπαλτάκο στηρίχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και αφότου ανέλαβε την προεδρία του κόμματος. Παράλληλα, διατέλεσε σύμβουλος του Σαμαρά την περίοδο 2011-14.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ασκεί κριτική στην πολιτική της ΝΔ αφού πριν από ένα μήνα περίπου είχε δηλώσει πως «πάσχει από δεξιά πολιτική» εκτιμώντας ότι στο κόμμα υπάρχουν πολλά «αλεξίπτωτα και κανένα από αυτά δεν έχει γαλάζιο χρώμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter