Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό στο θέμα των συμβασιούχων των δήμων, τονίζοντας πως «οι κυβερνητικοί αρχιτέκτονες του σημερινού χάους στην καθαριότητα, συνεχίζουν να εμπαίζουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία και να αγνοούν το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τους εργαζόμενους και να βρουν μια ρεαλιστική λύση για τα δεδουλευμένα, υπόσχονται μονιμοποιήσεις με συγκαλυμμένο τρόπο» και κάνει λόγο για ανικανότητα και πανικό, αλλά και για αγάπη της κυβέρνησης για την καρέκλα, η οποία δεν την αφήνει να βάλει μυαλό. Η ΝΔ υπενθυμίζει πως, ήδη, οι ανανεώσεις συμβάσεων που ξεκίνησαν με το νόμο Κατρούγκαλου, το Μάιο του 2015, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Ανώτατο Δικαστήριο και διερωτάται πώς η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκ νέου ανανέωσή τους.

«Η έκτακτη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ανανεώσεις και σωρηδόν μονιμοποιήσεις, μέσω προσλήψεων. Εξάλλου, ακόμα και αν σπαταληθούν όλες οι προσλήψεις που προβλέπει το Μνημόνιο για τα έτη 2017 – 2018 σε συμβασιούχους των Ο.Τ.Α., το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, καθώς οι συμβασιούχοι είναι πολύ περισσότεροι. Και σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, καθώς προτεραιότητα έχει η ικανοποίηση των αναγκών στην υγεία, στην παιδεία και σε άλλους κοινωνικούς τομείς», τονίζει η ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει άλλο και τους συμβασιούχους και το σύνολο της κοινής γνώμης.

«Κατάντησε μονότονο, κουραστικό και εξοργιστικό. Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και δεν της φταίνε ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε οι Δήμαρχοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι ιδιώτες. Οι μοναδικές αιτίες είναι η ανικανότητα, τα ψέματα και οι ιδεοληψίες της», καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, παρέμβαση για το θέμα των συμβασιούχων και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια αναμένεται να κάνει την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter