Νέα Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτάκη: Γαλάζιες χυδαιότητες και «ποιότητα» πολιτικoύ διαλόγου

Νέα Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτάκη: Γαλάζιες χυδαιότητες και «ποιότητα» πολιτικoύ διαλόγου

Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσουμε για γαλάζια fake news, για προπαγάνδα, για απευθείας αναθέσεις, για «ντεμέκ» μακεδονομάχους ή τουρκοφάγους.

Ούτε θα μιλήσουμε για τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας ή για τους φίλους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που τους αποκηρύττει στη συνέχεια.

Ο λόγος για το θράσος της Νέας Δημοκρατίας και για την πρόκληση του παραλόγου, όταν για να αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, το γυρίζει στο ζεϊμπέκικο και προτείνει συζήτηση για την «ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου».

Ναι, καλά ακούσατε.

Η παράταξη που βρήκε ευκαιρία την πανδημία να περάσει ό,τι πιο γκρι υπήρχε, που μεθόδευσε ό,τι ψέμα γινόταν για να ανέβει στην εξουσία, έχει το θράσος να μιλά για… επίπεδο «Δημοσίου Διαλόγου».

Ο λόγος βέβαια είναι απλός και συγκεκριμένος: Προσπαθεί να γλιστρήσει από το διακύβευμα και με τη βοήθεια των πετσοταϊσμένων Μέσων Ενημέρωσης να απαλύνει τις εντυπώσεις από την υπόθεση Λιγνάδη και τις τυχόν επεκτάσεις της.

Αλλά εμείς, σε μια γρήγορη αναζήτηση, βρήκαμε γραπτά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που αποδεικνύουν περίτρανα πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ, τα σημερινά της στελέχη, ο κύκλος του πρωθυπουργού και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Δημόσιο Διάλογο.

Ούτε πολιτισμένο, ούτε ευγενή, ούτε ουσιαστικό.

Με χυδαιότητα που ξεχειλίζει, με θράσος και αλαζονεία, στελέχη της γαλάζιας παράταξης που εμφανίζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το «μέλλον της ΝΔ» χυδαιολογούν ασύστολα και κινούνται ως τρολ!

Από τη χρήση του hashtag erxetai_pizza έως προσωπικές επιθέσεις και χυδαιότητες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ πρωτοστατεί στη διαμόρφωση μιας εικόνας που δεν θυμίζει ούτε πολιτισμό, ούτε αριστεία, ούτε επιτελικό κράτος, όπως η ίδια ευαγγελίζεται.  

Ας ξεκινήσουμε με τον Παύλο Μαρινάκη, δικηγόρο και πρόεδρο της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας από το 2019, εκλεκτό βεβαίως του Κυριάκου Μητσοτάκη (κεντρική φωτογραφία).

«Τσίπρα, αν ζούσαμε στον εμφύλιο, από μένα θα πήγαινες» γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνοντας σαφή εικόνα της ιδεολογικής του βάσης και του σεβασμού της Δημοκρατίας και της αντίθετης άποψης. 

Να συνεχίσουμε με μία άλλη προσωπικότητα, μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, τον Νίκο Ρωμανό, νυν Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ. Εκεί, το 2015 σχολιάζει προφανώς το Δημοψήφισμα με γλώσσα γλαφυρή, επιπέδου καφενείου και ακόμα χειρότερα, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Σε άλλη επισημαίνει «Τιμητικό είναι για έναν πανίβλακα να τον λένε βλάκα», αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο ίδιος το 2017 ανεβάζει στα κοινωνικά δίκτυα και χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «Καμμένη_συμμορία»

Ο Νίκος Ρωμανός εμφανίζεται «ασυγκράτητος» αφού βάζει μαζί Μαρίν Λε Πεν, Ντόναλντ Τραμπ και Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος είναι άλλη μια πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως το μέλλον της παράταξης. Πρόκειται για επιχειρηματία, μέλος του Τομέα Οικονομίας & Ανάπτυξης της ΝΔ, επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Πρόκειται για το «dream team» των 30ρηδων της ΝΔ, όπως παρουσιάστηκαν. 

Όπως φαίνεται υιοθέτησε το χυδαίο προεκλογικό σύνθημα/hashtag των τρολ της ΝΔ #ερχεται_pizza. Και μάλιστα το χρησιμοποίησε πολλές φορές και με διαφορετικές γραφές:

Του Νίκου Σωτηρόπουλου όμως του άρεσε και μια άλλη ανάρτηση που μάλλον δεν αποτελεί μάθημα πολιτικού διαλόγου:

Κοιτώντας στον… «δημοσιογραφικό» χώρο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκουμε ως εξέχουσα προσωπικότητα του διαλόγου, τον Γιάννη Κουρτάκη εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ιδιαίτερα κοντά στη ΝΔ.

Προτιμά χυδαιότητες, fake και ό,τι θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιήσουν τα τρολ της ΝΔ. Μπορείτε να το διαβάσετε στην εικόνα που ακολουθεί…

Στον «ίδιο χώρο» βρίσκεται και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Ο ίδιος χρησιμοποιεί λέξεις από το ερωτικό ρεπερτόριο…

Από τον κατάλογο δεν μπορούσε να λείπει ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος για να ανεβάσει τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο γράφει το 2020 με την ιδιότητα του υπουργού: 

«Ναι έτσι κυβερνούσε το δολοφονικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ»

Δεν ξεχνά όμως «τα πτώματα» στο Μάτι

Ο Άδωνης Γεωργιάδης όμως συνδράμει με τον τρόπο του τα γαλάζια τρολ:

Αλλά και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης -νυν υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών- δεν πάει πίσω. Για να προωθήσει τον «πολιτισμένο διάλογο» και την ανταλλαγή απόψεων χρησιμοποιεί το hashtag: #syriza_apateones και όχι μόνον!

Να περάσουμε όμως στο Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στον Χριστόφορο Μπουτσικάκη, βουλευτή Πειραιά και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Με hashtag #Παρακράτος_Συριζα και fake news.

Ο Δημήτρης Δημητρουλόπουλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, το νέο αίμα δηλαδή, έδειξε αδυναμία και αυτός στα χυδαία hashtag των τρολ κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος μιλά για ήθος αλλά απευθύνεται με το hashtag #ΣΥΡΙΖΑ_Βουρκος, #ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτιλες και #ΣΥΡΙΖΑ_λαμογια.

Ο Ανδρέας Καρασαρίνης της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, δίνει και αυτός το καλό παράδειγμα με τα hashtag των τρολ


Μετά από όλα αυτά που είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα έχουν πει και έχουν γράψει εδώ και χρόνια, αλήθεια, μπορούν να μιλήσουν από την πλευρά τους για ποιότητα πολιτικού διαλόγου; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter