Νέα Δημοκρατία: Ό,τι του φανεί … – Είναι όλοι μια …ωραία ατμόσφαιρα

Νέα Δημοκρατία: Ό,τι του φανεί … – Είναι όλοι μια …ωραία ατμόσφαιρα

Χθες ο Μεϊμαράκης κατηγόρησε ως «τζάμπα μάγκα» τον Κυριάκο και μίλησε για πολιτική συναίνεση με την υποσημείωση «αφού έτσι κι αλλιώς θα ασκηθεί μια πολιτική φτώχειας». Σήμερα και ο Κωστής Χατζιδάκης μιλάει για ψήφιση από τη ΝΔ κάποιων από τα διαρθρωτικά μέτρα. Από την «κουβέντα» δεν λείπει – φυσικά- ο Άδωνις και ο Γιάννης Βρούτσης.

Το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαρύ και μάλιστα έπεσε γραμμή να μην σχολιαστούν από άλλα στελέχη, κυρίως οι δηλώσεις Μεϊμαράκη που είχαν και ως στόχο τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βεβαίως ο Άδωνις δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μικρόφωνο κι έτσι σήμερα με δηλώσεις του προσπάθησε να απενεργοποιήσει τις «βόμβες» Μεϊμαράκη με την γνωστή ρητορική του δεινότητα που γεννά λεκτικές υπερβολές και νοηματικά χάσματα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA δήλωσε: «Ο Μεϊμαράκης έχει μια άποψη, που την σέβομαι αλλά δεν συμφωνώ, ότι έπρεπε να δώσουμε στον Τσίπρα την ευκαιρία να γίνει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, να πάμε όλοι μαζί στην τρόικα. Αν ο Τσίπρας ήταν άξιος της τότε εμπιστοσύνης του Μεϊμαράκη, πιθανόν η Ελλάδα να είχε βγει από την κρίση. Το πρόβλημα δεν ήταν η θέση του Μεϊμαράκη αλλά ο χαρακτήρας του Τσίπρα που πήρε την ψήφο της ΝΔ και την έκανε θέση ”ή εμείς ή αυτοί’».

Ο έτερος των αντιπροέδρων της ΝΔ, και σαφώς πιο κανονικών τόνων από τον Άδωνι, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ, και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα όπως περικοπές συντάξεων, άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο να υπερψηφίσει διαρθρωτικές αλλαγές. Μάλιστα έφερε για παράδειγμα την απελευθέρωση της ενέργειας θυμίζοντας ότι έτσι είχε πράξει το κόμμα και στην πρώτη αξιολόγηση.

Ο Βορίδης – που σύμφωνα με τη γραμμή του Μοσχάτου – υποτίθεται ότι είναι αποδέκτης των δηλώσεων του Μεϊμαράκη λέει κι αυτός τα δικά του και με το απαράμιλλο προσωπικό του στιλ στέλνει μήνυμα στον Μεϊμαράκη: Να μας πει αν θα βάλει πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ …

Τέλος ο «ισορροπιστής» Βρούτσης εξήρε το παραταξιακό ήθος του Βαγγέλη και όλοι συμφώνησαν ότι στο τέλος θα ομονοήσουν εις το όνομα της εξουσίας που επιθυμούν (αυτό το τελευταίο δεν το είπαν, όμως αυτό καταλαβαίνει κάθε πολίτης).

Ο Βρούτσης κάνει το παγόνι όταν τον ρωτάνε για τις «τηλεπωλήσεις» της χώρας από τον Αδωνι και απαντά: «Παρακολούθησα την ομιλία του κ. Γεωργιάδη στο LSE, σε ένα ακροατήριο γεμάτο από φοιτητές με ελληνική καταγωγή, τον καταχειροκρότησαν, ενώ […] τρία χρόνια πριν, ήταν φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον προπηλάκιζαν, οι οποίοι σήμερα ντρέπονται και γι αυτό που ψήφισαν και γι αυτό που έκαναν και εξαφανίστηκαν. Σκεφθείτε η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει φτάσει, που βγαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και λέει ότι η Ελλάδα είναι ένα πρόσφορο έδαφος για επενδυτικές ευκαιρίες και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον καταγγέλλει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter