Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι για κατώτατο μισθό: Κοίτα ποιος μιλάει! (Video)

Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι για κατώτατο μισθό: Κοίτα ποιος μιλάει! (Video)

Έναν αποσυντονισμό τον έχουν εκεί σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και Ποτάμι γιατί… «ολίγον έγκυος» δεν υπάρχει! 

Ο λόγος για τον κατώτατο μισθό όπου όλοι βολεύτηκαν κατά την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου προσφέροντας μισθούς κατώτατους και υποκατώτατους για να βολέψουν τους ήδη έχοντες και κατέχοντες. Τότε που διέλυσαν όλη την ελληνική κοινωνία.

Έφτιαξαν εξισώσεις και δαιδαλώδεις διαδρομές καθορισμού για έναν και μόνον λόγο: για να αποφύγουν την αύξηση αφού βόλευε αυτούς και τους φίλους τους να δίνουν 200, 300 400 ευρώ το μήνα για εργασία οκτάωρου,δεκάωρου και βάλε…

Ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) που τον Απρίλιο του 2017 αρνιόταν να υποσχεθεί αύξηση του κατώτατου μισθού…

Ήταν ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ) που βολευόταν με τους μισθούς πείνας και μίλαγε για τους φόβους της αύξησης της ανεργίας…

Ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) που το 2014 έλεγε πως οι πενταροδεκάρες ήταν και πολύ καλές συγκρίνοντας την Ελλάδα με τα 70 ευρώ της Μολδαβίας.

Ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι) που το 2014 δεν ήθελε αύξηση γιατί θα τα χάλαγαν σε βενζίνη και φαγητό…

Ήταν και ο Γιάννης Βρούτσης(ΝΔ), υπουργός Εργασίας που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις αν ανέβαινε ο κατώτατος μισθός…

Και να θυμίσουμε πως τότε που τα έλεγαν αυτά η ανεργία βρισκόταν (επισήμως) στο 18%!

Ο λαός λέει κάτι: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει…

Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ο Τσίπρας άργησε να δώσει αυξήσεις;

Μα ο λόγος είναι ένας: Δεν μπορούν να πουν την αλήθεια, πως θέλουν να προσφέρουν φτηνή εργασία και μόνον, αλλά προεκλογικά δεν μπορούν να μας το πουν κατάμουτρα…

Γι αυτό επικαλούνται τις δήθεν ανεργίες, τους φόβους απολύσεων, τα δήθεν μαύρα (αλήθεια ποιους μηχανισμούς είχαν δημιουργήσει για να καταπολεμήσουν τα μαύρα;).

Και επειδή δεν έχουν τι να πουν, το συνδέουν με τη Συμφωνία των Πρεσπών (για να ξεχάσει ο κόσμος λέει η ΝΔ) ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης(ΝΔ) θυμήθηκε τώρα τα 751 ευρώ! Το ότι ο Σαμαράς θα έδινε αυξήσεις το 2015 (αλήθεια γιατί το 2014 έλεγε πως δεν μπορεί να τα δώσει;) και άλλα τέτοια τραγελαφικά έχουν έναν παρανομαστή: Μα ήθελαν και θέλουν φτηνή εργασία… Αφρικής! 

Μητσοτάκης: Είμαι ο τελευταίος που θα δεσμευτεί για αύξηση του κατώτατου μισθού

«Είμαι ο τελευταίος που θα δεσμευτεί για αύξηση του κατώτατου μισθού», έλεγε τον Ιούνιο του 2017, απευθυνόμενος σε συγκέντρωση εργαζομένων στον χώρο διανομής φαγητού, σε σούπερ μάρκετ και σε εταιρείες φύλαξης.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωνε… βροντερά ότι: «Εγώ είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα σταθεί μπροστά σας σήμερα και θα σας πει ‘δεσμεύομαι για αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτά σας θυμίζω ότι άλλοι τα είπανε και είδαμε τελικά που μας οδήγησαν αυτού του είδους οι δεσμεύσεις».

Βενιζέλος: Δείτε τη Μολδαβία που υπάρχουν μισθοί 70 ευρώ το μήνα! 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά (δεν είναι καθόλου τυχαίο) έλεγε τον Απρίλιο του 2014 ότι οι μισθοί της Ελλάδας ήταν ικανοποιητικοί συγκρίνοντάς τους με την Μολδαβία που είναι μια ώρα πτήση από την Αθήνα…

Υπάρχουν πολλοί μισθοί που είναι 70 ευρώ το μήνα στην Μολδαβία… μια ώρα πτήση. Αντιλαμβάνεστε πως είμαστε ένα κράτος που έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο ζωής. Η Ελλάδα είναι μέσα στις 30 μεγαλύτερες οικονομίας του κόσμου. 

Σαμαράς: Αν αυξηθεί ο κατώτατος θα γίνουν απολύσεις – Η αποστομωτική απάντηση

Και την καραμέλα περί απολύσεων σε περίπτωση αύξησης του κατώτατου μισθού επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς τον Απρίλιο του 2015. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική επικαλείται συνεχώς το ενδεχόμενο απολύσεων σε περίπτωση αύξησης του κατώτατου μισθού, αφού επιθυμεί να παράσχει φθηνή εργασία. Εδώ ωστόσο όταν ο τότε πρωθυπουργός επαναλαμβάνει το επιχείρημά του και ρωτά μια επιχειρηματία αν θα υποχρεωνόταν σε απολύσεις, δέχεται την απάντηση: Όχι! Έχω δέκα εργαζόμενους, δεν τα βγάζω πέρα. Προτιμώ να πληρώσω αυτούς τους εργαζόμενους γιατί είναι 25 και 35 χρόνια μαζί μου.

Και ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να υπερασπίζεται τους χαμηλούς κατώτατους μισθούς με το φόβο της ανεργίας.

Και η επιχειρηματίας συνεχίζει και αναφέρεται στους φόρους…

Σταύρος Θεοδωράκης: Αν τους δώσω λεφτά θα αυξηθούν οι εισαγωγές και το έλλειμμα

Αλλά τη λογική των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου ακολούθησε και ο Σταύρος Θεοδωράκης… Αντίθετα από κάθε λογική υποστήριξε δημόσια πως αν δώσουμε σε έναν νέο άνθρωπο λεφτά θα αγοράσει βενζίνη και τρόφιμα. Δηλαδή εισαγόμενα προϊόντα. Έτσι -όπως έλεγε- θα αυξηθούν οι εισαγωγές και το έλλειμμα. Τα παραπάνω υποστήριζε ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου το 2014.

«Αν δώσω λεφτά στους εργαζομένους για να κινηθεί η οικονομία και η αγορά, όπως λένε κάποιοι Συριζαίοι, θα πάνε και θα αγοράσουν βενζίνη, που είναι εισαγόμενο είδος, και τρόφιμα, που και αυτά σε μεγάλο βαθμό εισάγονται από το εξωτερικό. Αν σε μια χώρα, που παράγει πολύ λιγότερα από όσα χρειάζεται για να ζήσει, αυξήσουμε τις εισαγωγές, θα αυξήσουμε και άλλο το έλλειμμα και θα διαιωνίζουμε ένα φαύλο κύκλο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, διαφωνώντας κάθετα με τις αυξήσεις των μισθών και προκαλώντας κύματα αντιδράσεων, αφού με αυτές τις πρωτοφανείς δηλώσεις, τασσόταν ξεκάθαρα στο πλευρό της τότε κυβέρνησης Σαμαρά. 

Βρούτσης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έφερνε 100.000 απολύσεις 

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2009, κατά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, «θα προκαλέσει ένα οικονομικό σοκ 2,1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, προκαλώντας άμεσα 100 έως 200 χιλιάδες απολύσεις» υποστήριξε ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων, την πρώτη Φεβρουαρίου του 2014.

Και για να δώσει ένα νεοφιλελεύθερο «ιδεολογικό» υπόβαθρο προσέθετε:

«Η εξέλιξη του κόστους εργασίας, δεν μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα από τα πραγματικά μεγέθη και τις δυνατότητες της οικονομίας, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε επιδείνωση των όρων ανταγωνιστικότητας της χώρας μας στη διεθνή αρένα, και τα ελληνικά αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες θα υποτιμηθούν» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter