Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου -Τι είπε για Κούγια ο Κορκονέας

Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου -Τι είπε για Κούγια ο Κορκονέας

Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με κατηγορούμενο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το αίτημα της αναβολής κατατέθηκε από τους αυτεπάγγελτα ορισθέντες συνηγόρους από το Δικαστήριο τους κ.κ. Ανδρούλα και Καραφέρη μετά την παραίτηση του Αλέξη Κούγια.

Το δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου διακοπή της δίκης η οποία θα επαναληφθεί στις 25 Απριλίου ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν περισσότερο χρόνο να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Β. Χανής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν χρονικά οι διαδικασίες έτσι ώστε να εξελιχθεί η εκδίκαση της υπόθεσης καθώς διαπίστωσε σημαντικές καθυστερήσεις. Κάλεσε μάλιστα όλες τις πλευρές να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας τη χθεσινή μέρα διαδήλωσε ομάδα αντιεξουσιαστών οι οποίοι ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του κατηγορουμένου Επ. Κορκονέα. Μάλιστα με την ανακοίνωση της απόφασης για διακοπή της δίκης από το ΜΟΕ και τη στιγμή της αποχώρησης του κατηγορουμένου, οι αντεξιουσιαστές που βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα ξέσπασαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Απάντηση σε Κούγια

Με επίσημο τρόπο ο κατηγορούμενος Επαμεινώνδας Κορκονέας με δήλωσή του που κατέθεσε στο δικαστήριο διαψεύδει τους ισχυρισμούς που κατατέθηκαν από τον πρώην συνήγορό του Αλέξη Κούγια στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΜΟΕ Λαμίας, όταν δήλωσε και την παραίτηση του από την υπεράσπιση του πελάτη του.

Στη γραπτή δήλωσή του που αναγνώστηκε στο ακροατήριο ο Κορκονέας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε «το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασα τη βαθύτατη οδύνη και ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια της ζωής του νεαρού μαθητή» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και υποστηρίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποδείξει ότι «ο θάνατος του νεαρού παιδιού οφείλεται σε τραγική συγκυρία και όχι στην ανθρωποκτόνο βούληση».

Μάλιστα ο ίδιος στη δήλωσή του σημειώνει ότι «με κάθε ευκαιρία δημόσια και ιδιωτικά έχω δηλώσει τη συγγνώμη μου για την πράξη» τονίζοντας ακόμη ότι «αυτή η συγνώμη υπήρξε ειλικρινής πηγαία και αμετάκλητη».

Αναφερόμενος μάλιστα στην δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώην συνήγορός του Αλέξης Κούγιας τονίζει πως «είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν άρνησής μου να ζητήσω συγγνώμη από ένα δεκαπεντάχρονο αντιεξουσιαστή» όπως σημειώνει για να προσθέσει πως «κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να πράξω αφού αντίκειται στις αρχές και τις αξίες μου με βάση τις οποίες η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθό απόλυτο και δεν επιδέχεται καμία απολύτως διάκριση».

Τέλος επανέλαβε και ενώπιον του δικαστηρίου με τη συγκεκριμένη δήλωσή του «τη βαθύτατη οδύνη και συντριβή μου για το θάνατο του αείμνηστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» δηλώνοντας «τον απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του άτυχου νέου και την ειλικρίνεια του συγνώμη προς τους συγγενείς και οικείους του».

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter