Νέα διακοπή στη δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα - Αναζητούν κατάλληλη αίθουσα

Και νέα διακοπή στη δίκη για την φονική πλημμύρα της Μάνδρας, τον Νοέμβριο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη δικαστική αίθουσα για να στεγάσει όλους τους παράγοντες της δίκης με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες αντιδράσεις από τους νομικούς παραστάτες και των δύο πλευρών.

Τελικά, η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για τις 18 Φεβρουαρίου 2020 προκειμένου τότε να διεξαχθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν σήμερα οι 15 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους της υπόθεσης. Άμεση ήταν η αντίδραση των μαρτύρων και των θεατών αρκετοί εκ των οποίων είναι συγγενείς θυμάτων.

«Τσάμπα κόπος, θα χάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο...» είπαν απευθυνόμενοι στην έδρα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια, είναι καλύτερη η εικόνα από την προηγούμενη φορά αλλά πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα κυρία Πρόεδρε

Πρόεδρος: Με τις συνθήκες που έχουμε κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Να δούμε πόσοι συνήγοροι δεν κάθεστε σε έδρανο για να φέρουμε. Μακάρι να ήταν οι συνθήκες αλλιώς.

Δικηγόροι: Έντεκα

Εισαγγελέας: Πείτε και εσείς τις ιδέες σας, να συνεργαστούμε να βρούμε μία λύση...Έρχομαι εγώ και βάζω κάποιες καρέκλες για τους κατηγορούμενους εάν χρειαστεί....

Πρόεδρος: Στο πρωτοδικείο η μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα είναι αυτή. Στο Εφετείο υπάρχει η αίθουσα τελετών αλλά δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε εκεί όποτε θέλουμε.Έχει μιλήσει με το Εφετείο ο κ. Προιστάμενος.

Πρέπει να δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ για να πάμε στο Εφετείο. Μετά όταν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στο Εφετείο θα πηγαίνουμε!

Συνήγορος Υπεράσπισης: Το αίτημα όλων είναι να γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.Πρέπει η πολιτεία να διαθέσει όλες τις ανέσεις στους κατηγορούμενους και στους συνηγόρους.

Τελικά η διαδικασία διεκόπη για περίπου μία ώρα με τους θεατές της διαδικασίας να μονολογούν «ντροπή, ξεφτίλα, μας δουλεύουν! Ιστορίες για αγρίους!».

Όταν επανήλθε η έδρα του Δικαστηρίου η πρόεδρος ανακοίνωσε πως τελικά η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Με την ανακοίνωση της διακοπής, μάρτυρας που βρισκόταν στο κοινό αντέδρασε έντονα.

Μάρτυρας: Θα χάνουμε τη δουλειά μας κάθε φορά; Έχουμε και ενα μεροκάματο

Πρόεδρος: Όποιος δεν θέλει δεν έρχεται

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζατε ότι θα ήμασταν 200 άνθρωποι; Σήμερα το μάθατε; 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.