Νέα διακοπή στη δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που διώκεται για κακοποίηση 6χρονης

Νέα διακοπή στη δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που διώκεται για κακοποίηση 6χρονης

Για δεύτερη φορά διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην ντραμερ των Πυξ Λαξ Γιώργου Γιαννόπουλου, για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού.

Συγκεκριμένα, η δίκη διεκόπη για τις 17 Ιουνίου αφού ο ο συνήγορός υπερασπισης του ενημέρωσε μέσω συνεργάτη του ότι δεν μπορεί να παραστεί στο ακροατήριο, λόγω άλλης επαγγελματικής υποχρέωσης, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι η υπεράσπιση είχε εγκαίρως ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη δικάσιμο.

Στην αίθουσα βρέθηκε και ο κατηγορούμενος ο οποίος αύριο Τετάρτη απολογείται στη 14η ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Ο συνηγορος υποστήριξη της κατηγορίας συνήγορος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του ανέφερε: «Όπως εύστοχα παρατήρησε ο επί της έδρας κ. εισαγγελέας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κινήθηκε στα όρια του εμπαιγμού του δικαστηρίου. Προβλήθηκε και πάλι κώλυμα προσωρινό ως προς τη δυνατότητα παράστασης του κ. υπερασπιστή του και αφού η υπόθεση κρατήθηκε για μια ώρα, τελικώς προκρίθηκε η διακοπή της δίκης για 17 Ιουνίου, κατ’ απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου. Ως γνωστό όμως δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει».

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό ο 69χρονος σήμερα κατηγορούμενος καταδικάστηκε το 2019, σε 12 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019 και ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, σύμφωνα με το αρ. 339 του Π.Κ. και του επεβλήθη, ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Ο 69χρονος, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο πλησιέστερο στην κατοικία του Α.Τ. δύο φορές τον μήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter