Νέα διαρροή δεδομένων: Μοιράστηκαν παρανόμως προσωπικά στοιχεία εθελοντών διασωστών

Νέα διαρροή δεδομένων: Μοιράστηκαν παρανόμως προσωπικά στοιχεία εθελοντών διασωστών

Άλλη μια υπόθεση διαρροής προσωπικών στοιχείων καταγγέλλεται στο documentonews.gr. Στοιχεία εθελοντών διασωστών εστάλησαν σήμερα από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης προς όλες τις εθελοντικές ομάδες του νομού. Υπενθυμίζεται πως αυτά τα δεδομένα είχαν συγκεντρωθεί με τον νόμο 4462/20, όπου είχε ως στόχο τη δημιουργία νέου Μητρώου Εθελοντικών Ομάδων. Τα δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν προ πανδημίας ήταν το ονοματεπώνυμο του κάθε μέλους της εκάστοτε ομάδας, το τηλέφωνο η διεύθυνση, ο αριθμός ταυτότητας και οι ιατρικές του εξετάσεις.

Αυτά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς καμία προσοχή δόθηκαν με το excel που επισυνάφτηκε στο email και εμπεριέχει όλα τα στοιχεία κάθε εθελοντή διασώστη της Κεντρικής Μακεδονίας!

Την εκπαίδευση των εθελοντών διασωστών έχει αναλάβει η τοπική πυροσβεστική διοίκηση ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Μαΐου. Στις φωτογραφίες που έφτασαν στο documentonews.gr. δεν κρύφτηκαν καν οι διευθύνσεις των άλλων εθελοντικών ομάδων. Η παντελής ανευθυνότητα προκαλεί πολλαπλά ερωτήματα σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών διασωστών του νομού. Είναι απορίας άξιον ποιος σοβαρός διοικητικός θα μπορούσε να προβεί σε ένα τέτοιο λάθος που εκθέτει τα στοιχεία χιλιάδων εθελοντών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter