Νέα διάσκεψη για τη Λιβύη στο Λονδίνο ερήμην της Ελλάδος

Νέα διάσκεψη για τη Λιβύη στο Λονδίνο ερήμην της Ελλάδος

Για μια ακόμη φορά, την πολλοστή επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, η Ελλάδα θα βρίσκεται εκτός των όποιων σχεδιασμών και λύσεων προταθούν για το μέλλον της Λιβύης.

Σύμφωνα με το «libyaupdate.com» εκπρόσωποι των δυτικών δυνάμεων καθώς και της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα συγκαλέσουν μια «τεχνική» συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στη Λιβύη από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου. Το «libyaupdate.com μάλιστα επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova.

Και στη συνέχει αναφέρει ότι στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι ειδικοί απεσταλμένοι τριών δυτικών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, δύο ευρωπαϊκά κράτη που εμπλέκονται στον φάκελο της Λιβύης, η Ιταλία και η Γερμανία και φυσικά η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Είναι απορίας άξιο πως για μια ακόμη φορά η χώρα μας δεν καλείται σε μια συνάντηση για τη Λιβύη από τη στιγμή που είναι η χώρα της Ε.Ε. εγγύτερα στη Λιβύη και το Τουρκολυβικό μνημόνιο παραβιάζει επί της ουσίας εθνικό της χώρα. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόσφατα Λιβύη και Τουρκία ανακοίνωσαν τη συμφωνία για έρευνες εντός της Λιβυκής ΑΟΖ από τουρκικές εταιρείες  γεωτρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική ΑΟΖ: Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί και βάζει «φωτιά» στη ΝΑ Μεσόγειο

ΣΥΡΙΖΑ για τουρκολιβυκά μνημόνια: Επικίνδυνη εξέλιξη – Μεγάλες ευθύνες Μητσοτάκη

Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Παράνομο το μνημόνιο με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

Λιβύη: Επιστροφή Ντμπεϊμπά χωρίς εκλογές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter