Νέα Δημοκρατία: «Εμφύλιος» στο εσωτερικό της για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Νέα Δημοκρατία: «Εμφύλιος» στο εσωτερικό της για την προεδρία της ΚΕΔΕ
Λάζαρος Κυρίζογλου (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τριγμοί επικρατούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, καθώς η ανακοίνωση της «γαλάζιας παράταξης» ότι θα στηρίξει για πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τον δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, έχει αναδείξει έντονες αντιφάσεις, με πολύ μεγάλο παρασκήνιο.

Σημειώνεται, ότι πριν την επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Κυρίζογλου, ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος είχε εκφράσει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος είναι δήμαρχος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, προσπάθησαν να πείσουν τον κ. Κωνσταντέλλο να μην συγκροτήσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, όμως μέχρι στιγμής, δεν προέκυψε καμία τέτοια συμφωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο των συγκρούσεων η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στήριξης του Λάζαρου Κυρίζογλου, οριοθετώντας οποιαδήποτε άλλη σκέψη και επιβάλλοντας ουσιαστικά κομματική πειθαρχία στους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς.

Σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε λόγο για «κομματικό διορισμό». Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «η πρότασή μου για επανάληψη της δημοκρατικής διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής της παράταξης του 2019 δεν έγινε αποδεκτή και επελέγη ουσιαστικά ο διορισμός» συμπληρώνοντας ότι «είναι προφανές ότι η επιλογή της πλειοψηφούσας παράταξης της ΚΕΔΕ δημιουργεί νέα δεδομένα για τις εκλογές της Ένωσης και το πώς οι παρατάξεις θα διαταχθούν».

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντέλλος σημείωσε ότι «στόχος όλων μας πρέπει να είναι η προώθηση και ανάδειξη των θεμάτων της αυτοδιοίκησης και σε δεύτερο χρόνο λογική της κομματικής επικράτησης».

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει σαν «ευκαιρία» τις εκλογές στην ΚΕΔΕ, ώστε να δείξει ότι είναι κυρίαρχη δύναμη στην αυτοδιοίκηση, καθώς οι πληγές από τις μεγάλες ήττες στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ακόμη νωπές για τη «γαλάζια» παράταξη.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος για πρόεδρος της ΚΕΔΕ, όμως ακόμη δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter