Νέα Δημοκρατία: Το κόμμα των δεύτερων…ευκαιριών

Νέα Δημοκρατία: Το κόμμα των δεύτερων…ευκαιριών

Με τη σημερινή κυβέρνηση κατάλαβα ότι είμαστε ένας αχάριστος λαός. Μας ταιριάζει ταμάμ η παροιμία «κάποιου του χάριζαν ένα γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια». Και θα σας εξηγήσω γιατί το λέω αυτό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει στον ελληνικό λαό όλο δεύτερες ευκαιρίες και εμείς όλο γκρινιάζουμε. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον πτωχευτικό νόμο που είναι εν ισχύ από 1ης Ιουνίου.

Αχάριστοι Έλληνες, αυτός ο νόμος μας εξασφαλίζει οικονομική ευρωστία και ένα «σίγουρο» κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, ακόμα κι όταν η τράπεζα πάρει το σπίτι μας και γκρινιάζουμε;

Δηλαδή, εάν έχεις βάλεις υποθήκη το σπίτι σου γιατί χρειαζόσουν να πάρεις ένα δάνειο από τράπεζα τη συγκεκριμένη στιγμή και μετά από κάποια χρόνια δεν μπορείς να πληρώνεις τη δόση σου, η κυβέρνηση σου δίνει μία δεύτερη ευκαιρία.

Από ιδιοκτήτης θα γίνεις ενοικιαστής του σπιτιού σου για 12 χρόνια, θα πληρώνεις το ενοίκιο που θα σου ορίσει η τράπεζα κάθε μήνα και μετά από 12 χρόνια θα μπορείς να αγοράσεις ξανά το σπίτι σου. Ποια είναι λοιπόν η σούπερ δεύτερη ευκαιρία; Ότι τα ενοίκια των 12 ετών που θα έχεις ήδη πληρώσει δεν θα αφαιρεθούν από το δάνειο σου, αλλά θα τα χάσεις και θα πρέπει να βρεις λεφτά να ξανααγοράσεις το σπίτι σου. Καταπληκτικό;

Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται εύκολα, γι’ αυτό όσοι πιστοί προσέλθετε γρήγορα μην γίνει καμία στραβή και αλλάξουν γνώμη και τα κάνουν πιο σκληρά τα πράγματα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι όταν ερωτώνται οι κυβερνώντες που θα βρουν τα λεφτά οι δανειολήπτες να αγοράσουν από την αρχή το σπίτι τους, η απάντηση είναι ότι μπορεί να έχουν βρει κάποια δουλειά ή να έχουν στήσει καμία επιχείρηση. Τόσο απλά.

Αλήθεια, αφού ξεκίνησε ο πτωχευτικός νόμος με τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν εξυπηρετούνται και όλο αυξάνονται τι σκέφτονται οι τράπεζες να κάνουν;
Το κόμμα της ΝΔ στην ιστοσελίδα της Διαύγειας δείχνει ότι στο τέλος του 2020 εμφανίζει χρέος 343 εκατομμυρίων ευρώ προς τις τράπεζες, αυξανόμενο κατά 34,28 εκατομμύρια ευρώ από το 2019.

Βέβαια πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί η χώρα μας έχει εξασφαλίσει μία πρωτιά ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δανειστεί από τράπεζες.
Ενδεικτικά θα σας αναφέρω κάποια χρέη άλλων ευρωπαϊκών κομμάτων για το διάστημα 2018, 2019 που τα έχω βρει από τις ιστοσελίδες τους και θα καταλάβετε γιατί πρέπει να είμαστε «περήφανοι» για τις πρωτιές των κομμάτων μας.

Ελλάδα: ΝΔ: 309 εκ. (2019). Για το 2018: ΠΑΣΟΚ: 254 εκ., ΣΥΡΙΖΑ: 3,9 εκ.

Γερμανία: Για το 2018: CDU: 9.3 εκ., SPD: 48.2 εκ., FDP: 9.3 εκ., Die Linke: 8.2 εκ.

Ολλανδία: CDA: 1.4 εκ. (2018).

Ισπανία: PSOE: 40.2 εκ. (2018).

Πορτογαλία: PS: 10.1 εκ. (2018).

Έτσι βλέπουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις ανάμεσα στα 30 περίπου κόμματα που εξετάστηκαν, με τεράστια διαφορά στα ποσά από τα υπόλοιπα.

Και ερχόμαστε σε μία άλλη ευκαιρία που δίνει η «κομματικά» καταχρεωμένη κυβέρνηση στους πολίτες της χώρας. Αφού δεν μας άγγιξε καθόλου η οικονομική και υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ευκαιρίες στον λαό να ντυθεί σωστά και οικονομικά.

Η κα Μαρέβα Μητσοτάκη πήγε τον Δεκέμβριο του 2020, εν μέσω σκληρού lockdown, ψιλά γράμματα, αφού πήρε ειδική άδεια από την Πολιτική Προστασία, στην Καλαμάτα για να συνοδεύσει στελέχη του οίκου Dior, που ήρθαν στη χώρα μας, προκειμένου να διερευνήσουν μετά από περιήγηση σε μουσεία, τη δυνατότητα η νέα τους collection το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία.

Όπως καταλάβατε, τα ρούχα της Μπουμπουλίνας, του Κολοκοτρώνη και των λοιπών αγωνιστών του 1821 ήταν σχεδιασμένα από τον οίκο Dior οπότε πρέπει επ’ευκαιρία των 200 χρόνων να τα φορέσουν και οι απόγονοί τους. Το γεγονός αυτό, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, θα αποτελέσει σημαντική προβολή για τη χώρα μας.

Και φυσικά πήγε η κα Μαρέβα να κάνει τις συνεννοήσεις μετά την τσιμεντοποίηση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης για να μην παραπατάνε τα μοντέλα με τα 15ποντα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter