Νέα δίωξη στους δύο κατηγορούμενους για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής – Ανοιχτή η ανάκριση τρία χρόνια

Νέα δίωξη στους δύο κατηγορούμενους για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής – Ανοιχτή η ανάκριση τρία χρόνια

Ενώπιον της 24ης ανακρίτριας, αναμένεται να βρεθούν ξανά σήμερα Παρασκευή, οι δύο συλληφθέντες της 16ης Δεκεμβρίου του 2019, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Δείτε επίσης: Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί κατά την καταδίωξη των δραστών

Οι κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν εκ νέου, καθώς τρία ολόκληρα χρόνια μετά, η ανάκριση παραμένει ακόμα ανοιχτή και ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη σε βάρος τους. Οι δύο άνδρες ηλικίας 38 και 39 ετών σήμερα, αρχικά κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, που έλαβαν χώρα στην Αθήνα τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2019, ενώ με τη συμπληρωματική δίωξη, στη δικογραφία προστέθηκε και η επίθεση στα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στον Ασπρόπυργο τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση στην οποία αποδίδουν ενέργειες με τη συμμετοχή ακόμα «εννέα άγνωστα στην ανάκριση πρόσωπα», με χρόνο δράσης από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2019 και στόχο χώρους και μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές η οργάνωση αυτή ονομάζεται «Ταξιαρχία» και όπως έχουν αποφανθεί, είχε πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση υπάρχει ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της με την οποία υπογράφει τις αναλήψεις ευθύνης.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για τον εμπρησμό των γραφείων της Χρυσής Αυγής επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου του 2019, στο Μενίδι στις 23 Μαΐου του 2019 και πλέον και για την εμπρηστική επίθεση των γραφείων της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο.

Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθεί ότι εν λόγω επιθέσεις -Νοέμβριο του 2019 επί της Δηλιγιάννη στην Αθήνα και Μάιο του 2019 στο Μενίδι- όπως προκύπτει από τα έγγραφα της δικογραφίας, απασχολούσαν αποκλειστικά την κρατική ασφάλεια ωστόσο οι δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική, επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς μέχρι τότε να έχει εμπλακεί η Υπηρεσία στις υποθέσεις.

Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι ότι για την επίθεση στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη δεν υπάρχει καν ανάληψη ευθύνης ενώ υπάρχουν άλλες τρεις επιθέσεις της «Ταξιαρχίας» εναντίον της Χρυσής Αυγής το 2017 (σε χρόνο που από τις αρχές προσδιορίζεται η δράση της οργάνωσης) αλλά ούτε ο 38χρονος ούτε ο 39χρονος κατηγορούνται για αυτές.

Πρόκειται για επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων (ανάληψη ευθύνης από την «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»), εναντίον μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο («Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν») και εναντίον μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων στην Πετρούπολη ( «Ταξιαρχία Abd Elsalam»).

Παράλληλα, ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι» υπάρχει για την επίθεση στις Αχαρνές, για την οποία κατηγορούνται, όπως και για την επίθεση στον Ασπρόπυργο από την οργάνωση «Ταξιαρχία Petrit Zifle».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter