Ακόμα μία δύσκολη νύχτα στα Βίλια – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα στα Βίλια – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Ολονύχτια αναμένεται να είναι και σήμερα η μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων ούτως ώστε να οριοθετηθούν οι πύρινες εστίες κοντά στην περιοχή των Βιλίων. Πρόκειται για πυρκαγιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας έχει προκαλέσει μεγάλη οικολογική καταστροφή, σαρώνοντας πυκνό δάσος στο όρος Πατέρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η κατάσταση είναι μεν βελτιωμένη σε σύγκριση με τη Δευτέρα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ωστόσο παραμένει κρίσιμη. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τη συνδρομή των εναέριων μέσων, τα οποία ωστόσο σταμάτησαν να επιχειρούν με τη δύση του ηλίου, δίνοντας τη σκυτάλη στα επίγεια μέσα και τους εθελοντές.

Πλέον, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο, αλλά δεκάδες ενεργές εστίες. Παράλληλα οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στο πυκνό δάσος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών. Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα θα επιχειρήσουν να οριοθετήσουν τις εστίες φωτιάς σε δύσβατες περιοχές, ούτως ώστε με τις πρώτες πρωινές ώρες να γίνει εκ νέου μαζική προσπάθεια κατάσβεσης.

Σύμφωνα με το Open TV, περιμετρικά των Βιλίων υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, με τις αναζωπυρώσεις να εντείνουν την ανησυχία των κατοίκων αλλά και της πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είχαν δημιουργηθεί τρία πύρινα μέτωπα, τα οποία έχουν κατεύθυνση προς τα Μέγαρα, το όρος Πατέρα και την Οινόη.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά στα Βίλια: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα σε 3 μέτωπα – Καίγεται πυκνό δάσος στο Όρος Πατέρας (Photos)

Στην περιοχή επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, με 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία. Παράλληλα, ο στρατός έχει συνδράμει με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ στο σημείο βρίσκονται και εθελοντές πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εικόνα της πυρκαγιάς στα Βίλια από δορυφόρο (21:45) – Πηγή: zoom.earth

Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπήρξαν αναζωπυρώσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τον λόγο αυτό, άπαντες βρίσκονται για ακόμη μία νύχτα σε επιφυλακή.

«Στη Λαυρεωτική, η πυρκαγιά είναι πλέον οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της, γι αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές ενώ μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν περιοδικά 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μαζί με τα 2 Ilyushin Il-76 κυρίως για την ασφάλεια της πυρκαγιάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ενημέρωση της Τρίτης για τα δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter