Νέα έγγραφα για τη Novartis – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Νέα έγγραφα για τη Novartis – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

FBI «Μίζες σε πολιτικούς»

  • Από το 2016, πολύ πριν από την Τουλουπάκη, οι αμερικανικές αρχές είχαν ενημερώσει την εισαγγελέα Ράικου, βάσει καταθέσεων στις ΗΠΑ, ότι υπάρχει εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών και υπουργών στην Ελλάδα
  • Το 2017 έδωσαν ονόματα και στοιχεία για τις ευθύνες τους
  • Καταρρίπτεται το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας Novartis
  • Εκθετη η Δικαιοσύνη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΤΣΟΥ «Εθαψαν τη Novartis, διώκουν δημοσιογράφους»

Μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αλαζόνα» και «χειρότερο ακόμη και από τον Ορμπάν», ενώ προειδοποιεί για κλιμάκωση των καταγγελιών κατά της κυβέρνησης στο Ευρωκοινοβούλιο

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Κόναν ο Γάργαρος

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για το εξαπτέρυγο του Μητσοτάκη που μισεί τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους συνταξιούχους και λατρεύει τις αγορές, τα golden boys, τα πωλητήρια και τα κολλητήρια

MΠΑΜΠΟΥΣΚΑ Ο αρχιεπίσκοπος, τα σκουπίδια και 5 ευρώ φέτα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Σιωπή της Viva για την πλαστογραφία Φουρθιώτη

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΌΣ Χρέη και λουκέτα λόγω ακρίβειας

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ Τα βρόμικα παιχνίδια με τα ναυπηγεία

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σε μια κλωστή κρέμεται η ειρήνη

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ Η Αναφορά του Συμβουλίου της Ευρώπης που «ξέχασε» ο Αυγενάκης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΎΝ Γιώργος Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρνούς, Μαρία Καραμεσίνη, Παναγιώτης Τζανετής, Δημήτρης Καλτσώνης, Δημήτρης Σταματόπουλος, Βασιλική Λάζου, Θέμης Τζήμας

Tο docville.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

«Το θέατρο δεν είναι βρόμικο, κάποιοι άνθρωποι είναι βρόμικοι»: ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μιλάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για την «Αυλή των θαυμάτων» της σημερινής Ελλάδας, την πατρότητα και την οικογένεια, την υπόθεση Λιγνάδη και τις δηλώσεις Ρουβά, το κίνημα #MeToo, ενώ αναρωτιέται γιατί η υπουργός Πολιτισμού δεν διερεύνησε τις φήμες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

O συγγραφέας – φωτογράφος Σ. Β. Σκοπελίτης συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη, με αφορμή την επανέκδοση του λευκώματός του «Νεοκλασικά της Αθήνας και του Πειραιά» (εκδόσεις Αίολος), ενώ σε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό αναζητήσαμε τα κτίρια που απαθανάτισε με τον φακό του ο Στέλιος Σκοπελίτης δεκαετίες πριν.

Οι τέσσερις σκιτσογράφοι που δημιουργούν εικόνες και φωτίζουν τα πρόσωπα και τις σημαντικές στιγμές από τη δίκη για τον φόνο της/του Zackie Oh/Ζακ Κωστόπουλου μιλούν/γράφουν στο Docville:

John Antono: Τα σκίτσα ως ρεπορτάζ

Kanellos Cob: O Ζακ είναι το θύμα, όχι ο κατηγορούμενος

Chrispy Shift: Ο χαλαρός κατηγορούμενος

Παναγιώτης Μιτσομπόνος: Ζουν ξανά τη δολοφονία του παιδιού τους

Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο συλλέκτης και συγγραφέας Βασίλης Πισιμίσης μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τη ζωή στον παλιό Πειραιά: από τα αμερικανάκια στους «σκυλόμαγκες» και από τις φάμπρικες στα μπουρδέλα.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Ξηρός μεταφέρει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη την εμπειρία του από τη ζωή του στη Σαγκάη κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης της ταινίας «Μια μέρα στη Σαγκάη».

Ο Δημήτρης Σταματόπουλος, καθηγητής Βαλκανικής και Υστερης Οθωμανικής Ιστορίας στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επιχειρεί μια συγκριτική προσέγγιση δύο τηλεοπτικών σειρών στο πεδίο της Ιστορίας: «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» Vs «Αγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό».

«Οι δημοσιογράφοι έχουν πάρει πολύ αέρα. Αντί να μας λένε τι καλά που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πανδημία, κάθονται και ασχολούνται με χαζά. Η Δικαιοσύνη κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Τους υπενθυμίζει τη θέση τους»: λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Bios για την επιθεώρηση «Ω παίδες Ελλήνων» η ομάδα 4Frontal (Νεφέλη Μαϊστράλη, Θανάσης Ζερίτης, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Χάρης Κρεμμύδας, Τάκης ΖαχαριάδηςΠάνος Τοψίδης) αποθεώνει στην Αφροδίτη Ερμίδη την καλύτερη κυβέρνηση (του Μητσοτάκη φυσικά) ever (με εξαίρεση όταν χιονίζει, βρέχει, έχει καύσωνα, υγρασία, ομίχλη, αέρα…).

Αρχαίο πνεύμα θανατερό: από την ολυμπιάδα του 1936 στην Ελληνική Αγωγή του Άδωνη Γεωργιάδη ή η κλασική Ελλάδα σε φαιά απόχρωση. Γράφει η φιλόλογος – ιστορικός τέχνης Χρύσα Κακατσάκη.

Ο καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χάρης Αθανασιάδης γράφει τις έμφυλες μαθητικές στολές: από τις ποδιές και το πηλήκιο στη διεκδίκηση του δικαιώματος στις ενδυματολογικές επιλογές μαθητριών και μαθητών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter