Νέα εκδοχή και σενάριο με «σατανιστές» από τον κατηγορούμενο για το φόνο της Δώρας Ζέμπερη

Νέα εκδοχή και σενάριο με «σατανιστές» από τον κατηγορούμενο για το φόνο της Δώρας Ζέμπερη

Ο πρωταγωνιστής του μακάβριου θρίλερ της εν ψυχρώ δολοφονίας μέσα μεσημέρι στο Β Νεκροταφείο Αθηνών της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης έλαβε μέρος τηλεφωνικά στην τελευταία εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη δίνοντας τη δική του εκδοχή των γεγονότων, αν και ελάχιστους έπεισε με τα λεγόμενά του.

Μιλούσε αργά και δεν ήταν λίγες φορές που κόμπαζε να απαντήσει επικαλούμενος πότε την κακή του ψυχολογία και πότε τα υπομνήματα που κατέθεσε στον ανακριτή. Ισχυρίστηκε πως αυτοί που ήθελαν να βγάλουν την Δώρα Ζέμπερη απ’ τη μέση τον απειλούσαν πως αν δεν τακτοποιούσε τη «δουλειά», θα θυσίαζαν την δεκατριάχρονη κόρη του σε σατανιστική τελετή.

Επέμεινε πως πήγε μόνος του στο νεκροταφείο και πως κάποιος τον περίμενε για να πάρει τη τσάντα της Δώρας, όταν εκείνος θα την έκλεβε.

Είπε πως δεν σκότωσε την άτυχη κοπέλα αλλά δεν διασαφήνισε ποιος διέπραξε το έγκλημα. Υποστήριξε πως τραυμάτισε άθελα του το θύμα στο πρόσωπο και στο χέρι και πως το αίμα του βρέθηκε στις χαρτοπετσέτες επειδή σκουπίστηκε όταν τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει. Όσο για τη τσάντα της νεαρής εφοριακού, είπε στην Αγγελική Νικολούλη πως την πέταξε σε ένα χωράφι με χόρτα.

Η μητέρα της Δώρας αποκάλυψε στην εκπομπή πως της είχε εκμυστηρευτεί πως μια υπόθεση που χειριζόταν στην εφορία όπου εργαζόταν, είχε σβηστεί από τα αρχεία του υπολογιστή της. Από τότε η άτυχη κοπέλα μετέφερε καθημερινά στη τσάντα της αποθηκευτικά USB στικάκια με δεδομένα.

Τραγική ειρωνεία: Μία μέρα πριν δολοφονηθεί εμπιστεύτηκε στους δικούς της πως σε περίπτωση που της συνέβαινε κάτι, είχε φυλάξει χρήματα σε ένα βιβλίο και είχε γράψει τους κωδικούς των τραπεζικών της λογαριασμών και του κινητού της τηλεφώνου.

Στην εκπομπή συμμετείχε και ο νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου Βασίλης Νουλέζας ο οποίος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη ανέφερε πως ο Σοροπίδης παρακολουθούσε τη Ζέμπερη για τουλάχιστον είκοσι ημέρες. Είχε εντολή από δύο άτομα να την τραυματίσει και να αφαιρέσει τα USB αποθηκευτικά στικάκια δεδομένων από τη τσάντα της. Ο ίδιος είχε πάρει τμηματικά 6.500 ευρώ από κάποιον που του τ’ άφηνε πρωινές ώρες στο σπίτι του, για να ολοκληρώσει τη «δουλειά».

Ο δικηγόρος του τόνισε πως την ημέρα της επίθεσης, ο Σοροπίδης που είναι δεξιόχειρας, είχε νάρθηκα στο χέρι του από τραυματισμό σε πτώση. Λόγω του νάρθηκα, είχε δυσχέρεια να αντιμετωπίσει τη Δώρα κατά τη συμπλοκή τους όταν πήγε να της κλέψει τη τσάντα.

Στη συζήτηση παρενέβη ο δικηγόρος του πατέρα του θύματος. Ο κ. Λύτρας τόνισε χαρακτηριστικά πως στο υλικό από την κάμερα ασφαλείας όπου φαίνεται ο Σοροπίδης να πουλάει το κινητό της Δώρας αμέσως μετά τη δολοφονία, δεν φοράει νάρθηκα. Αναρωτήθηκε γιατί αφού είχε επιτευχθεί ο σκοπός του και πήρε τη τσάντα με τα στικάκια που ήθελε, να πάνε οι άλλοι και να την σκοτώσουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter