Νέα εμπλοκή με το δάνειο προς τον ΕΔΟΕΑΠ

Νέα εμπλοκή με το δάνειο προς τον ΕΔΟΕΑΠ

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), μετά την χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) να δηλώσει αναρμόδιο να εγκρίνει ή να απορρίψει δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). 

Το πρόβλημα που εντοπίστηκε εστιάζεται στις εγγυήσεις της δανειακής σύμβασης οι οποίες δεν κρίθηκαν επαρκείς. Μάλιστα έγινε αναφορά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από πάρεδρο του ΕΣ σε εγγυήσεις αποπληρωμής του δανείου, οι οποίες αφορούσαν την είσπραξη μελλοντικών απαιτήσεων του ΕΔΟΕΑΠ από επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν ούτε ασφαλιστική ενημερότητα…

Στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το Ταμείο, για να μπορέσει να αποκτήσει ρευστότητα και να καταφέρει να καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις σε 2.500 συνταξιούχους, αλλά και να συνεχίσει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 18.000 ασφαλισμένους. Για το λόγο αυτό πρόκειται να ελεγχθεί από την αρχή η δανειακή σύμβαση, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν οι εγγυήσεις εκείνες που θα γίνουν αποδεκτές. Έτσι, θα καταστεί εφικτό να υπογράψει ο Πάρεδρος του ΕΣ το ένταλμα πληρωμής του δανείου και να ξεμπλοκάρει η χορήγησή τους προς τον ΕΔΟΕΑΠ. Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας που διογκώθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω κατάργησης του Αγγελιοσήμου, ενός πόρου σημαντικού για την έσοδά του. Αποτέλεσμα είναι να μην έχει καταβάλλει ακόμα τις επικουρικές συντάξεις του προηγούμενου μήνα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter