Νέα ένταση στις Καστανιές: Μετανάστες πετούν χημικά προς τις ελληνικές αρχές

Νέα ένταση στις Καστανιές: Μετανάστες πετούν χημικά προς τις ελληνικές αρχές

Ένταση επικρατεί και πάλι σήμερα Τετάρτη στις Καστανιές του Έβρου μετά την σχετική ηρεμία που επικράτησε χθες, Τρίτη.

Λίγο πριν τις εννέα το πρωί, πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να συγκεντρώνονται στο φράχτη  που βρίσκεται δίπλα από το τουρκικό φυλάκιο και άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά και καπνογόνα με εκτοξευτήρες προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Κατά μήκος του φράχτη έχουν αναπτυχθεί ισχυρές ελληνικές δυνάμεις οι οποίοι εμποδίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες  να κόψουν τα συρματοπλέγματα και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Τα νέα αυτά επεισόδια λαμβάνουν χώρα μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο, οι οποίοι αρκέστηκαν σε δηλώσεις… αλληλεγγύης χωρίς ωστόσο, καμία ξεκάθαρη καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Με φιέστες στον Έβρο κρύβει την ακροδεξιά πολιτική του ο Μητσοτάκης

Οι Τούρκοι έστησαν παζάρι 500 μέτρα από τις Καστανιές

Παζάρι σε μικρή απόσταση από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα έχει στήσει η Τουρκία. Σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τις Καστανιές Έβρου, μικροπωλητές πουλούν κουλούρια και τσάι στους μετανάστες που πιστεύουν πως όσο περισσότεροι συγκεντρώνονται στα σύνορα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ανδριανούπολη στήνεται καταυλισμός για να φιλοξενήσει 10.000 ανθρώπους.

Παράλληλα, γύρω από τα χωριά του Έβρου στην τουρκική πλευρά στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter